Átszervez a Wizz Air

A Wizz Air Holdings Plc. folytatja a Wizz Air Group ukrajnai tevékenységének átszervezését. Néhány repülőjegyet újra kell foglalni.

 

A Wizz Air Hungary 2015. április 20-tól 8 útvonalat üzemeltet majd Ukrajnába, 2015. június 4-én pedig bázist nyit Kijevben, ahol egy darab Airbus A320 típusú repülőgépet állomásoztat majd. Szintén április 20-tól a Wizz Air Ukraine, amely jelenleg két repülőgépet üzemeltet 16 útvonalon Ukrajnából, beszünteti működését. A jelenleg Kijevben állomásoztatott második Airbus A320 repülőgépet a Wizz Air új, kassai bázisára helyezi át, a repülőgép a 2015 júniusában induló új Kassa-Milánó Bergamo és Kassa-Sheffield-Doncaster útvonalakon teljesít majd szolgálatot.

 

Miután a légitársaság a tavalyi évben két repülőgépet kivont Ukrajnából, további kapacitás-kiigazítás és a Wizz Air ukrajnai tevékenységének átstrukturálása vált szükségessé a Kelet-Ukrajnában folyamatosan fennálló instabilitás, a helyi valuta leértékelődése és volatilitása, valamint a devizakorlátozások miatt. A Wizz Air Hungary tevékenysége jelentősen mérsékelni fogja ezeket a hatásokat, és lehetővé teszi, hogy a Wizz Air az ukrán piac egyik jelentős légitársasága maradjon, készen arra, hogy bővítsen a körülmények kedvező változása esetén.

 

Továbbra is üzemeltetett ukrajnai útvonalak

Kijev – Budapest

Változatlan – a foglalásokat nem érinti

Kijev – London Luton

Változatlan – a foglalásokat nem érinti

Kijev – Köln

A repülőjegyek újrafoglalása szükséges a Wizz Air Hungary-vel

Kijev – Dortmund

A repülőjegyek újrafoglalása szükséges a Wizz Air Hungary-vel

Kijev – Hamburg-Lübeck

A repülőjegyek újrafoglalása szükséges a Wizz Air Hungary-vel

Kijev – Katowice

A repülőjegyek újrafoglalása szükséges a Wizz Air Hungary-vel

Kijev – Lárnaka

A repülőjegyek újrafoglalása szükséges a Wizz Air Hungary-vel

Kijev – München Memmingen

 

Azon utasok, akik 2015. április 20-ra vagy az utáni dátumra érvényes repülőjeggyel rendelkeznek a fent jelzett útvonalakra, újra kell foglalják repülőjegyüket az adott útvonalakat 2015. április 20-tól üzemeltető Wizz Air Hungary-vel. Az érintett utasokkal a légitársaság kapcsolatba lép, a teljes jegyárat visszatéríti és lehetőséget biztosít számukra, hogy helyettesítő jegyet vásároljanak a Wizz Air Hungary-nél ugyanazon az áron, amelyen az eredeti jegyet lefoglalták („Wizz Air Viteldíj Garancia”).

 

Beszüntetett ukrajnai útvonalak

Kijev – Barcelona Girona

Kijev – Valencia

Kijev – Kutaisi

Kijev – Moszkva

Kijev – Milánó Bergamo

Kijev – Nápoly

Kijev – Velence Treviso

Lvov – Milánó Bergamo

Lvov – Nápoly

Lvov – Velence Treviso

 

Az érintett járatok utasai számára a teljes jegyár visszatérítésre kerül.

 

A Wizz Air Group ukrajnai tevékenységének átstrukturálása és a Wizz Air Ukraine működésének beszüntetése nem lesz jelentős hatással a Wizz Air Group kereskedésére a tárgyévben és az azt követő pénzügyi években.

 

 

  • Megosztom