Átszervez a Marquard, megszűnik a Playboy

Két tematika köré szervezi magyarországi portfólióját a Marquard Media Magyarország 2020-tól, shopping&stílus, valamint a modern család és egészség témakörben lesznek kiadványaik. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nagy múltú Playboy, valamint az Exclusive és a Men’s Health magazinok és a hozzájuk tartozó online felületek kiadását 2020 januárjától a kiadó nem folytatja.

A shopping & stílus tematikát a JOY, JOY-Napok, InStyle és ShoppieGo, míg a modern család & egészség témakört az ÉVA, APA, Gyereklélek, famiily.hu és Runner’s World kiadványok képviselik majd. A társaság közlése szerint kiemelt hangsúlyt fektetnek a saját tulajdonú, magyar fejlesztésű márkáinak megerősítésére, mint az ÉVA, APA, Gyereklélek és Famiily.hu.

Mindezek mellett a médiavállalat a digitális növekedésre és digitális BtoBtoC platformok fejlesztésére összpontosít, mint például a ShoppieGo kuponapplikáció és a nemsokára induló Act-2-Access.

“Míg a médiaipar üzleti modelljei radikálisan megváltoztak, a megbízható, hiteles tartalmak és márkák fontossága és ereje soha nem volt nyilvánvalóbb és kritikusabb a tranzakciós modellek kiépítése során. Portfóliónk tematikus fókuszálása természetes evolúció, amely szervesen kapcsolódik a társadalmi tendenciákhoz. A kiadó gazdag és egyedi öröksége pedig arra késztet bennünket, hogy ezekhez igazodva újabb és újabb megbízható platformokat építsünk fel – kihasználva a márkáink és tartalmaink erejét az adatközpontú e-kereskedelmi területre való belépéshez. Biztosak vagyunk abban, hogy innovációink komoly erőt képviselnek a digitális úton megvalósuló kedvezményes vásárlások terén (ShoppieGo), és lehetővé teszik a médiavállalatoknak digitális eszközeik hatékonyabb monetizálását (Act-2-Access)” – mondta el a változások kapcsán Bijan Khezri, a Marquard Media Group vezérigazgatója és résztulajdonosa.

„Mostantól minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítunk az üzletfejlesztésre, ahol új termékek létrehozása mellett a cégcsoport német és lengyel vállalatainál születő innovációk magyar piacra való bevezetésére, illetve a magyar termékek külföldi piacokra való optimalizálására koncentrálunk. Az egyes magazinok periodikáját a fogyasztói igényekhez igazítjuk, az itt felszabaduló erőforrásainkat pedig online tartalomgyártásra, önálló videós tartalmak fejlesztésére és termékinnovációkra összpontosítjuk. Mindezek mellett a Marquard Media Content Studio erőteljes építkezését is folytatjuk, 2020-ban megerősített értékesítői csapattal, egyre bővülő termék és szolgáltatási kört teszünk elérhetővé ügyfeleinknek” – közölte Óhidi Zsuzsanna, a Marquard Media ügyvezető igazgatója.

  • Megosztom