Átírja a naptárakat a koronavírus

Elhalasztják a Televíziós Újságírók Díjának átadását, az eredetileg tervezett március 25-i időpont helyett várhatóan júniusban lesz a díjátadó gála. A koronavírus-járvány és az emiatt elrendelt, az egész országra kiterjedő egészségügyi vészhelyzet miatt a média és a reklámipar szereplőinek is át kell tervezniük a naptárukat, számos rendezvény elmaradhat, vagy később lesz megtartva.

A Televíziós Újságírók Díjának átadása később lesz ugyan, de a helyszín változatlan, a Budapest Music Centerben lesz majd az esemény. A szervezők tájékoztatása szerint a gálaest pontos dátumát később jelentik majd be.

Az idén összesen 12 kategóriában hirdetnek győztest: díjat adnak át nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, gasztro reality, talkshow, sorozat, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, színésznő, színész, valamint mellékszereplő kategóriában.

A szervezők már bejelentették a díjra esélyes, kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét. Eszerint 2019 „Legjobb női műsorvezetője” lehet Lilu, Lékai-Kiss Ramóna vagy Ördög Nóra, „Legjobb férfi műsorvezetője” Majka, Sebestyén Balázs vagy Tilla. Zsűritagként díjazhatják ByeAlexet, Puskás Petit és Pápai Jocit is, de díjat kaphat Balsai Móni, Gryllus Dorka, Nagy Ervin és Anger Zsolt is. A jelöltekről itt olvashat további információkat.

A tegnap bejelentett intézkedéscsomag része, hogy minden, 100 fősnél nagyobb beltéri rendezvényt betiltanak, a rendelkezés visszavonásáig. Ez számos, a következő hónapokra tervezett médiás és reklámipari eseményt, konferenciát érint. Az Evolution konferenciát tegnap még megrendezték, a Médiapiac ugyanakkor honlapján már jelezte, hogy elmarad az április 2-ra meghirdetett, Jövendőmondók című konferenciájuk. A tájékoztatásuk szerint a kiadó, illetve a szerkesztőség keresi a lehetőségét, hogy a rendezvényt az eredetileg tervezett programpontokkal és meghívott előadókkal rendezze meg egy későbbi időpontban.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan érinti majd az egészségügyi vészhelyzet a hazai médiaipar legnagyobb rendezvényét, a Media Hungary-t. Az esemény május 19-20-ra van kitűzve, hagyományosan a siófoki Hotel Azúr a helyszín. A kétnapos konferenciára 2400-2500 főt várnak, vagyis bőven érvényes rá a beltéri rendezvényekre vonatkozó korlátozás, kérdés, hogy életben maradnak-e addig a tegnap bejelentett intézkedések.

A járványhelyzet a Marketing&Media május végére, június elejére tervezett, a legbefolyásosabb hazai médiásokat bemutató zártkörű, nagyjából 50 fős szakmai rendezvényét is érintheti. Erről bővebb tájékoztatást később adnak a szervezők.

A koronavírus-járvány miatt egyébként már a kormány intézkedése előtt több szervező is fontos változásokat jelentett be. A Portfolio Csoport március 10-én közölte, hogy március 11-től az összes márciusi és áprilisi rendezvényüket elhalasztják. Az IVSZ pedig március 11-én jelentette be, hogy az eredetileg április 7-re tervezett SMART konferenciát május 28-án tartják majd meg.

  • Megosztom