A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Átigazolási rekord a Chelsea-nél

A Real Madrid és a Chelsea is hivatalosan bejelentette, hogy a belgák válogatott kapusa, Thibault Courtois a Real Madrid játékosa lett.

 

Cserébe Mateo Kovacic a szezon végéig a Chelsea-be került, és Kepa Arrizabalaga 80 millió euróért a Chelsea futballistája lett. Kapusért ennyit még sosem fizettek ki.

 

Courtois már a vb után jelezte, nagyon szeretné elhagynia Chelsea-t, családi okok miatt Spanyolországba szeretne költözni. Persze a Chelsea ezt nem akarta, de amikor a belga válogatott kapusa második edzésre sem érkezett meg, kényszerhelyzetbe hozta egyesületét.

 

A londoniak gyorsan megegyeztek Kepával, akit rekordösszegért vettek meg, persze az Athletic Bilbao erre nem tudott nemet mondani, hiszen kifizették a kivásárlási árát. A 23 éves kapus óriási tehetség, a baszk csapat saját nevelésű játékosa, egyszeres spanyol válogatott, 2025-ig szóló szerződéséből vásárolták ki.

 

Mateo Kovacic már a vb után kijelentette, több játékidőre vágyik, ezért nem a Realnál képzeli a jövőjét. A madridiak viszont kijelentették, nem adják el a tehetséges horvát középpályásukat, de Courtois-ért cserébe végül csak odaadták a Chelsea-nek, igaz, csak egy évre és kölcsönbe – írta az index.hu.

  • Megosztom