Átalakult a Portfolio

Megújult a Portfolio gazdasági hírportál, az átalakulás nem csak dizájnfrissítést jelent, de a tartalmi elemek, adatbázisok és az informatikai háttér is megváltozott. A tartalmak között teljesen új cikktípusok is megjelennek.

Az új oldal reszponzív, a korábbinál szélesebb, könnyebben olvasható és befogadható. Ugyanakkor sok vizuális tartalmat, például videókat, galériákat, interaktív grafikonokat ad az olvasóknak.

Az interaktív fejléc válik a fő navigálási eszközzé a tartalmakhoz, a Portfolio Csoport oldalaihoz és szolgáltatásaihoz. A címlap mozaikszerűen változtatható, ezzel is súlyozva az egyes híreket, információkat, adatokat. Sok olvasót a real-time hírek érdekelnek, ezért a koncentrált adatközpontok, friss árfolyamok és adatok egymás mellett, könnyen elérhetően helyezkednek el.

A tartalmi formátumok között teljesen új cikktípusokkal (többek között egy long form oldallal), videós tartalmakkal, galériákkal, saját fejlesztésű interaktív ábrákkal találkozhatnak az olvasók. Friss dizájnnal jelentkezik az Impakt szuperinterjú-rovat, a Portfolio signature terméke, és helyet kap a címlapon az országosan egyedülálló ingatlan-adatbázis kereső is.

Ezzel együtt a Portfolio közleménye szerint kisebb hangsúly lesz a klasszikus rovatokon, helyüket olyan besorolás veszi át, ami az aktuálisan legfontosabb kifejezésekre, kulcsszavakra épül. Ez rugalmasabbá, egyszerűbbé teszi a hírek gyűjtését és keresését. Átalakulnak a cégcsoport hírlevelei is, az olvasók pedig újfajta alert és breaking news szolgáltatásokat kapnak.

„Figyelünk a trendekre és az olvasói igényekre: a fontos hírek, elemzések, interjúk sokáig a címlapon maradnak, szerepük felértékelődik. Nagy hangsúlyt kapnak az oldalon a saját szolgáltatások: kiemelt helyen szerepel a Portfolio Trader tőzsdei kereskedési üzletág, a Portfolio Financial árfolyamszolgáltatás és természetesen egyedi megjelenést kapnak a cégcsoport rendezvényei, Magyarország legfontosabb üzleti konferenciái.” – mondta el Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója.

A fejlesztés része, hogy az angol nyelvű Portfolio is alapjaiban újult meg. Az évek óta sikeresen, előfizetéses modellben működő oldal magazin-jellegű megjelenést kapott, tartalma és színvonala azonban változatlan maradt.

  • Megosztom