Átadták az Aranykönyv díjakat

Kiosztották az Aranykönyv díjakat az Ária Hotelben. A hagyományosan többfordulós versenyben az olvasók 5 kategóriában és kategóriánként 2 alkategóriában szavazhattak kedvenceikre. A több százezer szavazat alapján a hazai könyvek közül Borbás Marcsi, Leiner Laura, Magos Judit, Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni és Rekop György alkotásai lettek az idei Aranykönyv szavazás győztesei.

Mindenki olvas. Ezzel a mára már ismerőssé vált szlogennel indult útjára hatodik alkalommal a hazai és nemzetközi irodalom legnépszerűbb műveit kereső Aranykönyv szavazás, amely már évek óta tartja izgalomban az olvasni szerető közönséget. Az idei évben könyvkereskedőktől és kiadóktól függetlenül, az Aranykönyv szavazás szellemi tulajdonosa, a Markweb Kft. rendezte meg az eseményt.

Csütörtök este az Aranykönyv Díjátadó Gála házigazdája és az Aranykönyv díj ötletgazdája, Walitschek Csilla nyitotta meg az estét. Hajós András műsorvezetővel vidám, koktélos prezentációval bemutatták az elmúlt 12 hónap könyvszakmai eseményeit, majd az est meglepetésvendége, Dan Brown, mondott pár köszönő szót – aki délelőtt vette át a tavaly megnyert Aranykönyv díját, az Inferno című hatalmas sikert aratott könyvével.

A nagy érdeklődés övezte szavazáson az előre megjósolható eredmények mellett váratlan győzelmek is születtek. Nagyon különböző ízlések és nagyon különböző kötetek futottak be a győztes helyekre. Persze ez semmit sem von le a most éppen díjat nem nyert könyvek értékéből és a kiadók munkájából, csak egy rövid pillanatra megállt ünnepelni a magyar könyves-társadalom.

Aranykönyv győztesek:

Gasztronómia kategória hazai és külföldi nyertese:
Borbás Marcsi: A sűrűje – StratComm Kft.
Jamie Oliver: Jamie 15 perces kaják – Park Könyvkiadó Kft.

Ismeretterjesztő kategória hazai és külföldi nyertese:
Rekop György és az Adminok: TrollFoci – Twister Media Kft.
David Suchet: Poirot és én – Akadémiai Kiadó Zrt.

Gyermek és ifjúsági Irodalom kategória hazai és külföldi nyertese:
Leiner Laura: Késtél – GABO Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.
John Green: Csillagainkban a hiba – GABO Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

Szórakoztató irodalom hazai és külföldi nyertese:
Magos Judit: Demény – Most én ugatok – Libri Könyvkiadó Kft.
James Dashner: Tűzpróba – Cartaphilus Kiadói Kft.

Szépirodalom kategória hazai és külföldi nyertese:
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni: Napló 1935-1946 I.-II. – Jaffa Kiadó
Nicholas Sparks: Hosszú utazás – General Press Kiadó

  • Megosztom