Árulózzák az átigazolót, de ő vitatja ezt

Az RTL-től a TV2-hez való átigazolása kapcsán volt munkatársai, köztük egykori műsorvezető-társa, Sebestyén Balázs bírálja Ördög Nórát, de Kolosi Péter is meghökkent a távozás körülményein. A távozó sztárműsorvezető egy blogon kényszerült védekezni, amiért “morális árulónak” nevezték. Vállalja a pereket és szerinte azért döntött így, mert az RTL-nél már kezdett unalmassá válni.

Váratlanul érte Ördög Nóra bejelentése Kolosi Pétert, az RTL Klub programigazgatót, mivel Ördög egyik pillanatról a másikra adta be a felmondását, pedig állítólag már május óta folytatott titkos tárgyalásokat a TV2-vel. A programigazgató azonban csak kedden tudta meg a Bors mai cikke szerint, hogy mire készül Ördög Nóra. “Bejelentése megdöbbentő volt, és az volt a legfurcsább, hogy végig csak azt mondogatta: elmegy. Magától még azt sem közölte volna, hogy átmegy egy másik csatornához, ezt csak kérdésre volt hajlandó elárulni. A beszélgetést azzal zárta, hogy átadta az írásbeli felmondását” – mondta a Borsnak Kolosi, aki szerint Ördög Nórának mindezekért bőven van szégyellnivalója. Kolosi hozzátette a bulvárújságnak, hogy a műsorvezető a csatorna magyarországi indulásától kezdve tagja volt az RTL Klub csapatának, gyakornokból lett szerkesztő, később pedig állandó műsorvezető, Kolosi szerint az egész karrierjét az RTL-nek köszönheti. “A legismertebb műsorvezetőink között egy sincs, aki a karrierje első pillanatától itt van, az lett volna a minimum, hogy előre szól: váltani szeretne. Rettenetesen csalódott vagyok” – fakadt ki a programigazgató, aki ezek után még hozzátette: “a NAV-vizsgálat és a folyamatos, RTL-t sújtó kormányzati döntések miatt tudtuk, hogy nemcsak anyagilag, hanem szakmailag is nehéz helyzetbe kerülhetünk, s lesznek, akik nem vállalva ezt a kihívást, más munkáltatót keresnek. Azt azonban sem én, sem egyik kollégám nem gondolta, hogy pont Nóra lesz az, aki felmond, s pont így”. Kolosi szerint ha egy RTL-es munkatársat megkeresi valamelyik más csatorna, általában jelzi ezt, hátha sikerül találni egy mindenki számára kedvező megoldást. “Nóra azonban úgy jött bejelenteni a döntését, hogy új szerződését már aláírta a TV2-vel, ezzel pedig megszegte a szerződése versenykorlátozási részét” – mondta Kolosi, aki abból sem csinál titkot, hogy Ördög Nóra perre számíthat az állítólagos szerződésszegésért, hiszen önmagában az is vétség, hogy a TV2-nél már aláírt, amikor az RTL-es szerződése még élt. A Bors szerint a per tárgya akár több millió forint is lehet, feltehetőleg azonban a TV2 átvállalja ezt a terhet Ördög Nórától. Kolosi egyébként azt is mondta, hogy úgy gondolták, hogy Ördög Nóra júliusban érkező babájának születése után is egy évet pihenni szeretne, s csak tavasszal számíthatnak rá. Kolosi szerint Ördög Nóra kifejezetten azt mondta, három hónappal a baba születése után, ősszel még nem szeretné az X-Faktort vezetni. “Erre az egy hónappal később induló Rising Start elvállalja. A baba még akkor is csak maximum négy hónapos lesz” – furcsállotta a programigazgató, aki a Blikknek is nyilatkozott. A Blikknek nyilatkozva Kolosi Péter azt mondta, hogy a távozás hátterében valószínűleg anyagi szempontok is lehettek, bár Ördög soha nem jelezte, hogy nem érezné magát megbecsülve.

A Borsban egyébként megszólalt Sebestyén Balázs is, aki azt mondta, mindenki válthat, mindenki kereshet új munkahelyet, “én sem hiszem, hogy az RTL-től fogok nyugdíjba menni. De azt tudom, hogy ha váltanék is, a döntésemet nem így közölném. Kész tények elé állítani a munkáltatót és meg sem adni annak a lehetőségét, hogy az adjon egy jobb ajánlatot, nem etikus, sőt mi több, egyfajta morális árulás. Nem etikus már csak azért sem, mert a csatorna és a munkatársai is megérdemelték volna, hogy tudjanak arról: Nóra tárgyal mással, s azért sem, mert 13 év után nem szerencsés a konkurenciánál elvállalni egy olyan műsort, amihez hasonló az eredeti csatornáján is éppen akkor fut majd.”

Ördög Nóra: nem vagyok áruló

Ördög Nóra a vádakra az Angyalműhely nevű blogoldalon válaszolt az árulózásokra. Ebben azt írja, hogy valószínűleg nem ő az első és utolsó, aki hossző idő után munkahelyet vált, és nem tartja magát árulónak.  Azt írja, hogy egy ideje már érezte, hogy szüksége van új impulzusokra ahhoz, hogy biztosan ne váljon unalmassá, és nem akarta megvárni, amíg más is észreveszi őket. „Áruló lennék? Nem hiszem. Igen, nagyon sokat kaptam és tanultam, amiért cserébe én is szolgáltam 13 éven keresztül: szorgalmasan toltam előre a műsorok szekerét gyakornokként, szerkesztőként, műsorvezetőként, arcként”.  „Életem legnehezebb napja volt a tegnapi. De nem is számítottam másra. 13 évet lezárni pokoli. És megúszhatatlan a fájdalom, legalábbis a részemről.”” Ördög Nóra arról is írt, miért nem kezdett korábban tárgyalni a főnökeivel. “Mert a döntésem egyáltalán nem alku kérdése volt. Nem is szerettem volna erre használni ezt a helyzetet. érlegeltem, döntöttem, és azonnal jeleztem is. Ezért lehetett váratlan”. Ördög Nóra hozzátette, tudja, mi áll a szerződésében, és vállalja is minden fronton a következményeket a benne foglaltak szerint. A nézőknek pedig azt üzeni a blogbejegyzés végén, hogy hamarosan újra találkozhatnak vele a “dobozban”, csak egy csatornával odébb. Ördög Nóra azt reméli, hogy a TV2-nél új barátokra lelhet, ez pedig inspirációt jelent majd neki.

  • Megosztom