Árjegyzékhez kötik a politikai hirdetéseket

Az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) el kell küldeniük a hirdetési árjegyzéküket azoknak a sajtótermékeknek, amelyek politikai hirdetéseket akarnak megjelentetni. A sajtóorgánumok hirdetési árjegyzékeit nyilvántartásba veszi, és honlapján közzéteszi.

 

Az ÁSZ a választás kitűzésének közeledtével közzétett közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Ve. rendelkezése alapján (a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény szerint) sajtóterméknek minősülő, hatósági nyilvántartásban szereplő orgánumoknak a választás kitűzését követő öt munkanapon belül kell eljuttatniuk hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét az ÁSZ-nak elektronikus vagy postai úton, illetve személyesen – írja beszámolójában az MTI.

 

Közölték, az ÁSZ a sajtóorgánumok hirdetési árjegyzékeit nyilvántartásba veszi, és honlapján közzéteszi “sajtótermékek szerinti bontásban”. A lista a választás kiírása után a “Választás 2014” menüpont alatt tekinthető majd meg a www.asz.hu honlapon – fűzték hozzá.

 

Jelezték, hogy az ÁSZ az árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi majd közzé, a tartalmukért felelősséget nem vállal.

 

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a szavazást követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell, milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban, az ÁSZ pedig a részletes listát is közzéteszi a honlapján.

 

Így egyértelműen kiderül majd, hogy az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban, milyen terjedelemben jelentették meg az egyes sajtótermékek – írták.

 

  • Megosztom