Amatőrök játszanak az RTL Klubon

Az RTL Klub nyáron két Németországban sikeres formátummal is megpróbálkozik. Az egyikben gazdáknak keresnek városi feleséget, a másikban amatőr színészek játszanak el minden hétköznap bűncselekményeket.

Az angol Freemanle Media több mint tízéves, A Farmer wants a Wife című formátumát magyarítják, amelyben egy földműves gazda feleség után néz, a jelöltek közül többen azonban nem hogy tehenet fejni nem tudnak, de még csak nem is láttak élőben tehenet.
Az RTL Klub egyelőre a gazdákat keresi, utána majd a lehetséges feleségjelölteket is castingolják. Hermann Péter, az RTL Klub kreatív producere az Origónak azt nyilatkozta, hogy jelenleg földből, borászatból, állattartásból élő, önálló egzisztenciájú férfiakat keresnek a műsorba, amely Házasodna a gazda címmel fut majd nálunk – írta az index.hu.

A valóságshow első része már nyár elején látható lesz az RTL Klub műsorán, és az biztos, hogy a valóságshow házigazdája Lilu lesz. A nyári pangás előtt várhatóan csak a gazdákat mutatja majd be a csatorna, ősztől jönnek majd a városi nők, és persze a szerelem.

Az RTL emellett magyarítja a német RTL-en már sikeres Betrugsfälle című műsort, amely műfaja szerint scripted docureality. Ebben amatőr szereplők játszanak el valódi történeteket, de nem a sajátjukat, miközben a kamera éppen úgy követi az eseményeket, mintha csak egy valóságshow-t néznénk. A valóság illúziója némi amatőr színjátszással keverve.

A műfaj mostanában igazán sikeres német nyelvterületen, a  Betrugsfälle konkrétan bűneseteket dolgoz fel, de létezik szerelmi történeteket vagy családi drámákat feldolgozó verzió is. A műsor már nyár elején jelentkezik az este hét órás sávban, minden egyes adás új bűnesetet mesél majd el, ha a formátumot megszeretik a nézők, akkor Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint vélhetően ősszel is folytatódni fog majd a széria.

A csatorna már hónapok óta keresi a megfelelő szereplőket a sorozatba, amely várhatóan a Gyanú árnyéka címmel fut majd az RTL Klubon. A forgatás már jelenleg is tart, az első résszel valamikor májusban találkozhatnak a nézők – tudta meg az index.hu.

  • Megosztom