Lecserélte Simicska napilapját az Aldi

A diszkontlánc szerint megváltoztak a piaci igények, ezért inkább a Magyar Időket terjesztik a Magyar Nemzet helyett.

A héten az egyik vásárló az Aldi Facebook oldalán hiányolta a Magyar Nemzet napilapot az áruházlánc újságkínálatából. Az Aldi hamar válaszolt is a kérdésre, de nem sok jóval kecsegtették az érdeklődőt: „az Ön által említett terméket sajnos a megváltozott piaci igények miatt töröltük kínálatunkból”. Magyarán mostantól nem lehet az Aldiban Magyar Nemzetet kapni.

Kíváncsiak voltunk, hogy a fogyasztói társadalom mit szeretne a Magyar Nemzet helyett olvasni. Az egyik Aldi üzletbe betérve hamar kiderült, hogy nem valamelyik bulvárlap szorította ki a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó napilapot, hanem a Magyar Idők. Utóbbi lényegében a Magyar Nemzet fő konkurenciájának tekinthető, a szerkesztőségét nagyrészt a tavalyi G-nap után a Nemzettől távozott újságírók alkotják.

Az Aldi vásárlók igényei egyébként gyorsan változhattak meg, mert pár hete még biztosan lehetett kapni náluk Magyar Nemzetet. Sőt, még az újság helyét jelölő címkét sem cserélték le, így – ahogy a lenti fotón is látszik – jelenleg a „Magyar Nemzet”-hez kerül a Magyar Idők.

magyarnemzetaldi

A Magyar Nemzetből a tavalyi év utolsó negyedévében átlagosan napi 22 664 példányt értékesítettek. A Magyar Idők iránti fogyasztói igényről kevesebbet tudni, mert nincs auditált példányszámadatuk és a médiaajánlatukban sem szerepeltetik a példányszámukat.

Magyar Nemzetre mostanában rájár a rúd, maga a napilap számolt be arról február elején, hogy tiltólistára kerültek az Országgyűlésben, miután lemondták az összes, a lapra szóló előfizetést.

A Parlamentbe aligha kerül egyhamar vissza a lap, az Aldi viszont nyitva hagyott egy kiskaput, hiszen az említett válaszukban ezt is írják: „észrevételét továbbítottuk illetékes kollégáink részére, akik a jövőbeni tervezés során lehetőségeikhez mérten, megpróbálják figyelembe venni.”

  • Megosztom