Alapfilozófiánk az értékteremtés

A folyamatos innováció alapozta meg a Nexon sikereit – mondta el az mmonline.hu-nak Kudich Zsolt, a társaság alkalmazás- és projektágazatának igazgatója. Az általánosságban alulfinanszírozott kis- és közepes vállalatok bátorítása mindenképpen dicséretes és példaértékű kezdeményezés – tette hozzá az Invital InnoMax pályázatával kapcsolatban.

– Milyen eredménnyel szerepelt a Nexon az InnoMax pályázaton?
– A Nexon az elmúlt évben indult először az Invitel által alapított innovációs pályázaton a 70–250 fős vállalatok kategóriájában, és sikerült elnyernünk az InnoMax Díjat.

– Milyen termékkel nyert a Nexon és mi lehetett a siker kulcsa? 
– Cégünket költséghatékony, komplex humánerőforrás-menedzsment és vállalatirányítási megoldásáért díjazták. Az utóbbi években népszerűvé váltak a SaaS (Software as a Service, szolgáltatásként nyújtott szoftver) formájában kínált megoldások. A konstrukció elsősorban az ügyfélkapcsolati rendszerek (CRM), illetve az emberierőforrás-kezelés (HRMS) területén terjedt el. A mi megoldásunk lehetővé teszi, hogy jelentős informatikai üzemeltetési és beruházási költségek megtakarításával a kkv-szektor szereplői is hozzájussanak a legkorszerűbb HRMS rendszerekhez, felzárkózva ezzel a nagyvállalati szegmensben lévő versenytársaikhoz. A Nexon piacvezető alkalmazásai teljes körű megoldást jelentenek a humánerőforrás-menedzsment területén. Az alkalmazásokat az Invitel DataCenterben helyezzük el, továbbá itt található partnereik ERP rendszere is, kialakítva ezzel egy innovatív, korszerű és teljes körű megoldást a kkv-k számára.

– Mennyire fontos a mai gazdasági környezetben az innováció, mennyire tartja innovatív cégnek a Nexont? 
– A jelenlegi sikereinket a folyamatos innovációk alapozták meg. Legendás termékünk, a Berenc egyedülálló megoldást jelentett a maga korában, percekre rövidítette le több ezer magyar munkavállaló bérszámfejtését, így hamar népszerű lett a piacon. 1992 és 2004 között a piac elismerésének köszönhetően a Nexon dinamikusan növekedett, és piacvezetővé vált a bérügyviteli szolgáltatások terén. A kezdeti munkaügyi személyzeti nyilvántartásból korszerű humánerőforrás-gazdálkodási rendszer, a munkaidő kézi vezetése helyett integrált beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszer készült.

2004-től a Nexon termékpalettája újabb programokkal bővült. Megújult a nexCAFÉ rendszer, amely átfogó megoldást és kézzelfogható támogatást nyújt cafeteria-rendszerének megtervezésében és üzemeltetésében. 2011 novemberében jelentettük be legújabb, negyedik generációs fejlesztési projektünket, amelynek során új, innovatív megoldásokra épülő termékeket vezetünk be a piacra a következő években. Ezek középpontjában a mobilitás, a felhasználói élmény áll, miközben a háttérben továbbra is robusztus, stabil rendszerek garantálják a biztonságot. Fejlesztéseink a világtrendekkel teljes szinkront mutatnak, és számos területen úttörők leszünk a hazai piacon.

– Milyen új lehetőségeket nyitott meg az InnoMax Díj a Nexon számára, üzleti szempontból milyen haszna volt? 
– A díj hozadékát hosszabb távon érdemes mérni. Fontos volt számunkra az elismerés átadásával kapcsolatos professzionális kommunikáció és az a környezet, amelyben megjelenhettünk. Tevékenységünket folyamatosan kísérik különböző elismerések, ám innovációs aktivitásunk ilyetén középpontba állítása számunkra különösen értékes. Ügyfeleink felé magunk is kommunikáltuk az InnoMax Díjat, amely tovább erősítette bizalmukat, tehát üzletileg is hasznosnak minősíthető.

– Mit gondol az InnoMax Díj filozófiájáról, a kkv-k ilyen módon való támogatásáról? 
– Közismert, hogy az innováció a sikeres üzlet meghatározó eleme. Az általánosságban alulfinanszírozott, ezért erőforrások tekintetében sem ideális körülmények között gazdálkodó kis- és közepes vállalatok bátorítása mindenképpen dicséretes és példaértékű kezdeményezés. Örvendetes, hogy az Invitel stratégiai célként tűzte ki az innováció hazai felkarolását.

– Miben támaszkodnak az Invitel szolgáltatásaira és miben működnek együtt? 
– A Nexon működése során az Invitel telekomunikációs szolgáltatásait veszi igénybe. A vállalatok számára pedig a társaság szerverparkjából elérhető SaaS (Software as a Service, szolgáltatásként nyújtott szoftver) szolgáltatásainkat kínáljuk.

– Véleménye szerint fontos-e az InnoMax Díj és ha igen, miért? 
– Nagyon fontos, nemcsak számunkra, hanem az ambiciózus vállalkozások, összességében pedig a nemzetgazdaság számára. Alapfilozófiánk az értékteremtés, amelyet két és fél évtizede állítottunk munkánk központjába, ám az eredmények megmutatására apropó kell. Az InnoMax Díj pedig ennek kiemelkedő példája.

– Az idén pályáznak-e újra? 
– Nagy a kísértés az indulásra, mivel a Nexon új, negyedik generációs terméke több innovatív, úttörő megoldást tartalmaz a meglévő és leendő ügyfelek számára.

 

  • Megosztom