Akadályozták az RTL Klubot

A kereskedelmi televízió munkatársait nem engedték be az amúgy ingyen jegyek segítségével is népszerűsített új, 13,5 milliárd forint közpénz felhasználásával felhúzott, 22 500 férőhelyes Fradi stadionba. Az indoklás szerint azért, mert már nem jutott nekik hely.

Tovább zajlik az RTL Klub elleni offenzíva. Néhány nappal azután, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrás minisztérium vezetője egyszerűen letette a földre egy sajtónyilvános eseményen az RTL Klub mikrofonját (a hivatalos magyarázat szerint azért, mert útban volt a miniszternek a tévéstáb eszköze), ezúttal a Fradi stadionnál próbálták blokkolni a televízió munkatársainak munkáját.

Az RTL Klub híradója ugyanis hiába kért belépési lehetőséget az FTC stadionba még pénteken, egyszerűen megtagadták a kérésük teljesítését. Így a híradó a stadion előtt, az utcáról tudott csak bejelentkezni. A Fidesz-pártigazgató Kubatov Gábor elnök vezette Fradinál azzal magyarázták a szokatlan döntést, hogy nem volt hely. (A Sport1 tévéfelvételei alapján amúgy még az ingyenesen osztott belépők ellenére is akadtak foghíjak a stadionban.)

A comment:com egyébként megkérdezte az RTL-t, hogy kaptak-e meghívót az avatóra, és csak trehányságból nem jeleztek vissza időben, mire azt a választ kapták, hogy az RTL Klub egyetlen olyan e-mail címére sem érkezett meghívó, amit a kollégák figyelemmel kísérnek.

A Ferencváros stadionját vasárnap adta át a miniszterelnök. Az átadáskor a légierő Gripen típusú vadászgépeit is bevetették. Az első meccsen a Ferencváros a Chelsea ellen játszott, ám 2:1-re vereséget szenvedtek.

  • Megosztom