Ajánlatot tett Ungár Péter a Magyar Nemzetre

A Magyar Nemzet mellett a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót is megvenné Ungár Péter, aki Facebook oldalán jelentette be döntését. Kijelentette azt is, hogy a tárgyalások befejezéséig nem nyilatkozik az ügyről.

Tegnap derült ki, hogy Simicska Lajos úgy döntött, megszünteti a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, míg a Heti Válasz akkor folytathatja, ha talál magának új befektetőt. Már tegnap lehetett hallani arról, hogy Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, Schmidt Mária fia, aki milliárdos vagyon örökölt átvenni ezeket a médiumokat.

Az érintett ezt a tervét Facebook oldalán meg is erősítette. Mint írja „Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket. A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul. Ezért a mai nap ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására”.

A Magyar Nemzet megszűnéséről és a Simicsak Lajos érdekeltségébe tartozó médiumok pénzügyi helyzetéről itt olvashat bővebben.

  • Megosztom