Adóprésben az online szerencsejáték

Jövőre megadóztatják az internetes szerencsejátékokat is Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint. Hétfőtől tárgyalja az Országgyűlés a szerencsejáték törvényt, ami a jelen formájában jócskán megnöveli a nyerőautomaták után fizetendő adót is.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy képviselői kérdésre válaszolva kedden a parlament sport- és turizmusbizottságában leszögezte, hogy 2012-től megadóztatják az online szerencsejátékot – adta hírül az MTI. A miniszter ugyanakkor jelezte: ez nem lesz egyszerű, az olaszok például ebbe már egyszer belebuktak. Ez jogos igénye minden kormánynak, de technikailag nem könnyű feladat a kivitelezése – fogalmazott Matolcsy György. Az MTI közlése szerint a miniszter elmondta, hogy már átvizsgálták az uniós gyakorlatot, a nemzetközi jogi környezetet, és 2012. január 1-től “adózás alá veszik” az on-line szerencsejátékot.

 

Hétfőn terjesztette a gazdasági miniszter a parlament elé az államháztartás stabilitását elősegítő egyes adótörvények módosításáról szóló törvénytervezetet, amelyben módosítják a szerencsejáték törvényt is: a játéktermekben üzemeltetett pénznyerő automaták tételes adója havi 100 ezer forintról 125 ezerre, míg a játékkaszinókban üzemeltetett ilyen gépeké 120 ezerről 150 ezer forintra emelkedik 2011. november 1-től. Új, százalékos adót is kell fizetni majd, ezt negyedévente, a gépenkénti 900 ezer forint feletti – negyedéves – játékbevétel után. Ez az adó 20 százalék lesz – derül ki a távirati iroda összeállításából.

  • Megosztom