Adományokat gyűjt a Tesco

A Tesco idén is stratégiai partnerként működik közre az Ökumenikus Segélyszervezet hátrányos helyzetű gyermekeket segítő akciójában, a Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtő kampányban. Az előző évekhez hasonlóan a vásárlók az áruházak pénztárainál kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával csatlakozhatnak az összefogáshoz április 4. és 30. között.

 

Magyarországon ma is sok gyermek él nélkülözésben. Sokuk számára nem adatnak meg a felhőtlen gyermekkor alapvető feltételei: az egészséges fejlődéshez szükséges megfelelő napi étkezés, a meleg ruha, a védelmet nyújtó otthon. Az önhibájukon kívül nehéz helyzetben élő gyermekeknek gyakran olyan dolgokról is le kell mondaniuk, mint az életkoruknak megfelelő játékok, az önfeledt pillanatokban gazdag nyári táborok vagy az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen sportfoglalkozások. Nagyon sok a teendő a gyermekbántalmazás terén is, mely többeket érint, mint gondolnánk, és az elszenvedett lelki-testi sérülések sok esetben az egész életre kiható következményekkel járnak. A Tesco áruházak pénztárainál elérhető 250 forint értékű kuponok megvásárlásával idén is segíthetünk, hogy minél kevesebb gyermeknek kelljen nélkülözésben élnie és bántalmazást elszenvednie.

 

Tavaly a vásárlóknak és a Tesco kollégáinak köszönhetően rekordmennyiségű, 72 414 750 forintnyi adomány gyűlt össze, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet az átmeneti otthonokban élő nehéz sorsú gyermekek nyári táboroztatására, év közbeni személyre szabott fejlesztő foglalkozásokra, valamint egy új, gyermekeket segítő csepeli szociális és fejlesztő központ létrehozására fordított.

 

A Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtés célja idén is az, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet gyermekeket segítő munkájára és forrásokat biztosítson a tevékenység fenntartásához, folytatásához, fejlesztéséhez. Az idén 25. évfordulóját ünneplő szervezet 2016-ban több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermek felzárkózását segíti különböző fejlesztő foglalkozásokkal, több mint 500 gyermeknek biztosít menedéket lakhatásukat elvesztett családokat befogadó átmeneti otthonokban és több mint 500 bántalmazást elszenvedett gyermeket támogat a továbblépésben. Az adományokból emellett a bántalmazott gyermekek rehabilitációját segítő két balatoni tábor megszervezését, valamint egy új közösségi tér létrehozását tűzte ki célul a miskolci Avas lakótelepen, ezzel is kapaszkodót biztosítva a nehéz sorsú gyermekek felzárkózásához.

  • Megosztom