Adatvédelmi rendelet – érdemes felkészülni!

Az EU új adatvédelmi rendelete jövő májusától lesz kötelezően alkalmazandó, de olyan sok feladatot ad a vállalkozások számára, hogy máris itt az idő a felkészülésre. A DIMSZ felajánlotta segítségét, így az adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatuk vezetője, Domokos Márton prezentációja nyújtott iránymutatást az ÖRT tagjainak.

 

„Az új rendelet (GDPR) ismerete nemcsak a hihetetlen mértékű bírság veszélye miatt fontos a vállalkozások számára, hanem az előírt számos előírás teljesítése miatt is. Szinte a vállalat teljes működését át kell tekinteni, sőt a szerződéses partner adatvédelmi szempontú átvilágítása is szükséges. Adatvédelmi tájékoztatók, szabályzatok és eljárások elkészítése és az adatkezelési tevékenység dokumentálásának előkészítése az elkövetkező év fontos feladata lesz a cégek számára” – hangsúlyozta Domokos Márton a DIMSZ adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatának vezetője, az ÖRT workshop előadója.

 

„A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség tagjai számára az adatok jelentik a tevékenységük kulcsát, ezért az erre vonatkozó jogszabályok ismerete és betartása nagyon fontos számunkra. E területen pedig az EU új adatvédelmi rendelete új fejezetet nyit” – fogalmazott Hivatal Péter a DIMSZ alelnöke.

  • Megosztom