A Vasashoz igazolt az egykori kormányszóvivő

Mától kezdi munkáját a sportklubnál Danks Emese, aki eddig az UNICEF magyarországi igazgatójaként dolgozott.

Danks Emese az elmúlt négy évben a magyarországi UNICEF ügyvezető igazgatója volt. A Kreatív szúrta ki, hogy a Vasas sportklub weboldalán egy bemutatkozó interjú olvasható a szakemberrel. Ebből derül ki, hogy július 19-től, azaz mától dolgozik a Vasas SC marketing és kommunikációs elnökhelyetteseként.

„(Az UNICEF-nél)Magyarországon egyedüli sportegyesületként lett stratégiai partnerünk a Vasas SC, így kerültem kapcsolatba a klubbal” – derül ki az interjúból, hogy honnan ered ez az élesnek tűnő váltás.

„A közelmúltban elnök úr felkínálta a lehetőséget, hogy még közelebb kerüljek a Vasashoz, hiszen egyre több a feladat marketing és kommunikációs területen, és szakemberekkel szeretné bővíteni a csapatot, hogy még több figyelem jusson bizonyos részfeladatokra. Örömmel mondtam igent, hiszen pontosan tudom, hova érkezem majd” – mondja Danks Emese.

Danks Emese balettnövendékként a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett, majd a Külkereskedelmi Főiskola angol-francia szakán szerzett diplomát. Civil pályáját az Országos Idegenforgalmi Hivatal frankfurti kirendeltségén kezdte, dolgozott egy nemzetközi légitársaságnál, illetve San Franciscóban, a Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamaránál is.

Magyarországra visszatérve a média világában szerzett tapasztalatot: PR-vezetőként ténykedett a TV3-nál, majd a Magyar Televízió sajtóosztályát irányította. A 2000-es évek elején a MALÉV-nál és a TESCO-nál kommunikációs igazgatóként vállalt szerepet, fél éven át pedig a kormányszóvívői pozíciót is betöltötte.

2008-tól öt éven át volt az ERSTE Bank kommunikációs igazgatója, majd a civil szférában, az UNICEF Magyar Bizottságának ügyvezetőjeként helyezkedett el.

  • Megosztom