A Sprint lemondott a T-Mobile-ról

Nem fuzionál az Egyesült Államok harmadik és negyedik legnagyobb vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltatója, miután a Sprint úgy döntött, hogy lemond az amerikai T-Mobillal való egyesülésről – írta szerdai számában a The Wall Street Journal.

 

Az üzlet meghiúsulásának oka, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság és az amerikai igazságügyi minisztérium a fogyasztók érdekeire hivatkozva nem támogatta azt. Érvelésük szerint az összeolvadás szűkítette volna a választékot és kiürült volna a vezetékmentes kommunikációs üzletág középső szektora az Egyesült Államokban – írja az MTI.

 

A Sprint felerészben pénzben, felerészben pedig saját részvényekkel fizetett volna a 32 milliárd dollárra becsült T-Mobile US részvényeiért, aminek nyomán komolyabb konkurenciája lehetett volna a piacvezető Verizonnak és az AT&T-nek. Az új cégben a T-Mobil US legnagyobb részvényese, a Deutsche Telekom részesedése 15-20 százalékos lett volna.

 

A tavaly óta a japán SoftBank tulajdonában lévő Sprint – amely egyébként az elmúlt hét évben veszteséges volt – korábban vállalta, hogy 1 milliárd dollárt fizet az amerikai T-Mobilnak, ha a szövetségi hatóságok nem járulnak hozzá az ügylethez.

 

A Sprint közölte, hogy a vezérigazgatói poszton a bolíviai származású amerikai milliárdos, Marcelo Claure veszi át Dan Hesse helyét – olvasható az MTI beszámolójában.

  • Megosztom