A SPORT TV-n a válogatott magas fiúk

A magyar férfi kosárlabda-válogatott készen áll arra, hogy négy mérkőzésen kiharcolja az Európa-bajnokságon való indulás jogát. Erre tizenkét éve nem volt példa, de most a Portugáliával és Finnországgal megvívott ütközetek után újra ott lehetünk a kontinens elitjében. A SPORT TV jóvoltából követhetjük a Litvániába vezető utat.

Óriási lehetőség előtt állnak Mészáros Lajos játékosai. Az Európa-bajnoki pótselejtező három csapata közül ugyanis kettő ott lehet Litvániában. Szakértők szerint reális esélye van Báderéknek, hogy legyőzzék a rájuk váró két ellenfelet, majd 10 nappal később bemutatkozzanak az Európa-bajnokságon, amit szintén a SPORT TV-n láthatnak a kosárlabda szerelmesei.

 

Az a tény, hogy az egyik kulcsjátékost, Hanga Ádámot – hazánkból elsőként – draftolta a San Antonio Spurs jelzi, hogy feljövőben van a magyar kosárlabda. Obie Trottert, aki idén szerezte meg a magyar állampolgárságot, sikerült beépíteni a keretbe a felkészülési mérkőzéseken. Feltűnő, hogy a szolnoki irányító és Hanga együtt milyen gyors és hatékony hátvédpárost alkotnak, ráadásul Báder, Lóránt és Keller révén a palánkok alatt is stabilnak tűnik az együttes. Évek óta nem volt ilyen jó szerkezetű válogatottunk.

 

A két ellenfél közül a finn válogatott tűnik erősebbnek, hiszen két évvel ezelőtt Eb selejtezőn kétszer is fájóan nagy különbséggel győztek le minket. Azóta is töretlen a fejlődés és évről-évre ütőképesebb csapatot állítanak ki. A mostani, megfiatalított magyar gárdával is élet-halál harcot folytathatnak majd. Portugáliában, a gazdasági megszorítások miatt a sport és ezen belül a kosárlabda is nehezebb helyzetben van a korábbi évekhez képest, de a luzitánok legjobbjai Spanyolországban edződnek, így képzett, kiegyensúlyozott csapatjátékra számíthatunk tőlük. A SPORT TV minden selejtezőmérkőzést élőben közvetít.

  • Megosztom