A Richter vezére lett az Év Embere

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója kapta a Figyelő hetilap Év Embere Díját. Az elmúlt évben, illetve évtizedekben nyújtott kimagasló vezetői teljesítménnyel és a vezetői csapata, illetve vállalata által elért üzleti eredményekkel érdemelte ki az elismerést.

 

A Figyelő Év Embere Díjat az idén harmadik alkalommal adta át a szerkesztőség nevében a hetilap főszerkesztője, Lambert Gábor. A Figyelő olyan pozitív példákat, történeteket ismer el e díjjal, amelyek anyagi és morális szempontból is követésre ösztönöznek.

 

A választás nem volt könnyű: a több mint 400 üzleti döntéshozó részvételével tavaly ősszel megrendezett Figyelő TOP200 gálán több mint 150-en nevezték meg saját Év Embere jelöltjüket. A legtöbb tíz szavazatot kapott jelölt közül pedig a Figyelő szerkesztősége választotta ki a 2016-os Év Embere Díjra legérdemesebb vezetőt.

 

A hetilap nemcsak üzletemberek közül válogat, hiszen sok kivételes hazai teljesítménnyel lehetett találkozni tavaly is nemcsak az üzleti, hanem tudományos, kulturális és a sportéletben is. Mindjárt egy Oscar-díjjal indult az év, nyáron pedig jöttek az olimpiai sikerek. Év közben pedig folyamatosan álltak elő a tudományos élet vagy éppen az üzleti világ kiemelkedő személyiségei a kiugró teljesítményekkel.

 

Az elmúlt esztendőkben azt hangsúlyozták, hogy nem egy egész életművet akarnak elismerni, hanem az adott évi teljesítményt. Ezúttal valójában a kettő összecsúszott, ami érthető is, hiszen a kiugró eredményeket a legtöbb esetben sokéves vagy akár évtizedes, kitartó munka alapozza meg. Üzleti lapként a Figyelő arra is reflektálni kívánt, hogy a hazai gazdasági életben az elmúlt időszakban inkább a nagy kiszállások, a látványos eladások voltak előtérben, úgy is, mint a siker mintái – írja közleményében a hetilap.

 

“Ha a szó nemes értelmében, minden protekcionista felhang nélkül beszélünk patrióta gazdaságról és gazdaságpolitikáról, akkor viszont felértékelődik az a gondolkodásmód, amely sikeresen ment szembe a felvásárlási törekvésekkel. Amely abból indult ki, hogy egy ágazat és egy vállalat sok évtizedes hagyományait megőrizve hazai központokban tartsa a kutatást és fejlesztést az egyik leginkább jövőorientált ipari szegmensben, a gyógyszergyártásban. S amely 2016-ban eljutott oda, hogy saját megtermelt értékei felhalmozásával maga vásároljon fel egy a profiljába jól illeszkedő külföldi, ez esetben svájci céget. Illetve, hogy egy saját fejlesztésű gyógyszertermékével, a cariprazine-al be tudjon törni a rendkívül szigorú és kritikus amerikai piacra” – olvasható a Figyelő közleményében.

  • Megosztom