A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

A Real Madrid kereste a legtöbbet

A 2014/2015-ös kiírásban 577 millió eurós bevételre tett szert a Real Madrid, ezzel a legjobban kereső európai klub lett. A Deloitte Football Money League elemzése szerint a Barcelona és a Manchester United is félmilliárd euró felett keresett, míg a londoni klubok sorában az Arsenal megelőzte a Chelsea-t.

 

A Deloitte Top20-as rangsorába csak az öt nagy bajnokság (Premier League, Seria A, Bundesliga, La Liga és Ligue 1 – angol, olasz, német, spanyol és francia) képviselői kerültek be. A legtöbb klubot az Egyesült Királyság delegálta, 9 csapattal szerepel a legjobban kereső egyesületek rangsorában. Közülük a Manchester United emelkedik ki a maga 519,5 millió eurós 2014/2015-ös bevételével. Érdekesség, hogy a londoni csapatok között nem a Chelsea hozta a legtöbb pénzt, hanem az Arsenal, 2010 óta először fordul elő, hogy az Ágyúsok megelőzték a városi riválist. Az Arsenal 435,5 millió eurót termelt.

 

Bár a spanyol bajnokságból csak három klub szerepel a Deloitte listáján, az első és második helyet kibérelték maguknak. A Real Madrid 577 millió eurót keresett, míg a Barcelona nem sokkal lemaradva, 560,8 millió euróval zárta az előző szezont.

 

Az egyetlen francia csapat a Paris S.-Germain, ami 480,8 millió eurós bevétellel a negyedik helyen zárt, megelőzve a Bayern Münchent. A bajorok 474 millió eurót kerestek a 2014/2015-ös szezonban.

 

A Deloitte teljes listáját itt nézheti meg.

  • Megosztom