A Print Ereje 2.0 – videóinterjú Lengyel Andrással

Még nagyon sok kihasználatlan lehetőség van a print és az online kombinációjában, amelyek kiaknázására komoly figyelmet kell fordítani a jövőben – hangsúlyozta a Print Ereje 2.0 kampány keretében adott videóinterjúban Lengyel András, az Axel Springer hirdetési igazgatója. A szakember rámutatott, ha kevés pénzük van az embereknek, a legjobb megoldást keresik, és ez a helyzet a hirdetőknél is. A videóinterjút a cikk végén megtekintheti.

 

A nyomtatott sajtó egy megkülönböztető, vezető attribútuma, hogy pénzt adnak érte, vagyis aktív választás – mondta el Lengyel András. Ebben a közegben sokkal szívesebben fogyasztja az olvasó amit a kiadványok vagy a hirdetők szeretnének kommunikálni. A print sajtó a kábeltévével együtt a legjobb helyzetben van, hiszen a fogyasztótól is kér pénzt, vagyis bevétele jelentős része onnan jön, és ez nagy biztonságot nyújt számára – tette hozzá a szakember.

 

A print-online kombináció felértékelődik, ha megvizsgáljuk a 10-12 valóban nyereséges hazai médiavállalkozást, azt láthatjuk, hogy ezek 70 százaléka ebbe a körbe tartozik.

 

„Ha kevés pénzük van az embereknek, mindig a legjobb megoldást keresik. Ez igaz a hirdetőkre is, ezért érezhető, hogy egyre inkább a piacvezető márkák felé fordulnak, ami azt eredményezi, hogy ezek piaci részesedése nőni fog. Ezt egyébként érezzük saját termékeinknél is” – közölte Lengyel András.

 

Az olvasottság kutatás kapcsán a szakember elmondta, hogy egy márka fennmaradása szempontjából is fontos tudni, hogy egy adott példányt hányszor vesz a kezébe az olvasó, mennyi időt tölt el vele, de így a hirdetőknek is több idejük van kommunikálni. Még nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van a print-online kombinációban, ezek kihasználására és értékesítésére komoly energiákat kell fordítani – hangsúlyozta az Axel Springer hirdetési igazgatója.

 

 

  • Megosztom