A Plotinus is otthagyná a tőzsdét

A Plotinus Holding Nyrt. részvényeinek tőzsdei kivezetését javasolja a társaság igazgatótanácsa a részvényeseknek. A Plotinus igazgatótanácsa döntött a korábban meghatározó tőkepiaci tevékenységek leépítéséről, a társaság a jövőben erőforrásainak túlnyomó részét reálgazdasági befektetésekre fordítja.

 

A változásokra a gazdasági helyzet és lehetőségek függvényében maximum 24 hónapon belül szeretnénk fokozatosan sort keríteni – idézi az MTI a cég közleményét. A tőzsdei jelenléttel járó kötelezettségek egyre komolyabb erőforrásokat kötöttek le a vállalatnál, miközben az nem járt jelentősebb előnnyel.

 

A társaság közölte azt is, hogy a részvényeseknek biztosítani szeretnék a társaságból való kiszállás lehetőségét, ezért pénteken a Plotinus Holding 150 ezer Plotinus-törzsrészvény vásárlására ad megbízást 5700 forintos árfolyamon. Emellett 10 ezer – szintén tőzsdén forgó – Plotinus 2019/A kötvény vásárlására is megbízást adnak 116 százalékos nettó árfolyamon.

 

A továbbiakban – amennyiben szükséges – likviditásuk, lehetőségeik szerint folytatják az értékpapírok visszavásárlását – közölte a Plotinus.

 

A Plotinus-részvények kereskedését a csütörtöki napra felfüggesztette a tőzsde, a kereskedés január 6-án, pénteken újraindul. A papírok legutóbbi záróára 5900 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 6000, a legalacsonyabb 5100 forint volt.

 

Néhány napja az Externet jelentette be, hogy kivonul a Budapesti Értéktőzsdéről.

  • Megosztom