A neten csábítjuk a horvátokat

Intenzív online kampányt indított a Magyar Turizmus Zrt. Horvátországban. A kezdeményezése keretében a legolvasottabb horvát online felületeken és hírportálokon népszerűsítik a magyarországi turisztikai lehetőségeket június 10. és 30. között.

 

Horvát szomszédaink felé tett gesztusként a Magyar Turizmus Zrt. horvát nyelvű kampányoldalt hozott létre (hr.gotohungary.com), mely kedvezményes szálláslehetőségeket és programajánlatokat kínál, továbbá a szintén horvát nyelvű, több mint 3000 rajongóval rendelkező Facebook oldalon egy nyereményjátékban is részt vehetnek az érdeklődők. A játék során kvízkérdésekre kell helyes válaszokat adni, amihez segítséget nyújt az oldal „tudjon meg többet” menüpontja is, ahol további magyarországi turisztikai információkat is kaphatnak a látogatók – derül ki a cég közleményéből.

 

A nyereményjáték fődíjaként, az MT Zrt. és a Sziget Kft. együttműködésének köszönhetően a Sziget Fesztiválra – mint a horvát piacon a legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvényre – nyerhetnek belépőjegyet budapesti szállással kiegészítve (a Danubius Hotels, valamint a Melow Mood Hotels szállodalánctól a Baross City Hotel és a Star City Hotel tagjainak jóvoltából).

 

A komplex kampány során az említett oldalakon PR cikkek és fotók is segítik az olvasót Magyarország zenei sokszínűségének, a balatoni nyár pezsgő hangulatának vagy a dél-dunántúli régió kulturális kínálatának megismerésében.

 

A kampány jellegéből fakadóan a horvát határhoz közeli Pécs és környéke EU csatlakozáshoz kapcsolódó rendezvényei, valamint a Zágrábi Magyar Nagykövetség által június 30-ra szervezett rendezvények információi is hamarosan elérhetőek lesznek a kampányoldalon.

 

Az MT Zrt. kampányához ezúttal is számos – főként a Horvátországgal határos régiókban működő – magyar szolgáltató csatlakozott kedvezményes ajánlattal, illetve szolgáltatás felajánlásával, jelezve, hogy a horvát piac jelentős potenciált rejt a magyar turizmus számára:

 

A KSH előzetes adatai szerint 2012-ben 16%-al nőtt a Magyarországra irányuló horvát beutazóforgalom az előző évhez viszonyítva (összesen 72.176 vendégéjszaka).

  • Megosztom