A Népszabadság volt újságíróival erősített a Népszava

Ellepték a Népszava szerkesztőségét az októberben megszüntetett Népszabadság volt újságírói, február elsejével 14-et vettek fel közülük a laphoz. Velük, valamint a hamarosan csatlakozókkal együtt már húszan dolgoznak majd a XXI. Század Média Kft. kiadványainál a megszűnt napilap egykori munkatársai közül.

 

Február elsejével tizennégy volt népszabadságos újságíró és szerkesztő érkezett a Népszavához. A lapot, a Vasárnapi Híreket, valamint a Szabad Földet kiadó XXI. Század Média Kft. vezérigazgatója, Horváth László a három szerkesztőség összevont értekezletén nagyszabású fejlesztést és átszervezést jelentett be, amelynek célja az egyetlen megmaradt baloldali napilap piaci pozíciójának megerősítése.

 

A terv része a Népszava és a Vasárnapi Hírek szerkesztőségeinek integrálása, március közepére a lap teljes szerkezeti és formai megújítása, valamint a szombati lapszám összevonása. Az integrált szerkesztőséget ezentúl négytagú szerkesztőbizottság irányítja, amelynek elnöke Horváth László, tagjai Németh Péter, a Népszava és Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, valamint Horváth Gábor, a Népszava felelős szerkesztője – derül ki a kiadó közleményéből.

 

A Népszavához frissen szerződtetettek: Batka Zoltán, Boda András, Czene Gábor, Csepelyi Adrienn, Danó Anna, Doros Judit, Hargitai Miklós, Hárs Kata, Hompola Krisztina, Horváth Gábor, Marnitz István, N. Kósa Judit, Kispéter Csaba és Urbán Csilla. A következő hetekben még négyen csatlakoznak a szerkesztőséghez. A szintén a cégcsoporthoz tartozó Vasárnapi Híreknél és a Szabad Földnél már korábban munkába állt Kőműves Anitával, illetve Tanács Istvánnal így összesen húsz, október 8-án utcára került kolléga talál új otthonra. Ezzel párhuzamosan közös megegyezéssel a Népszava szerkesztőségének négy tagja ment nyugdíjba vagy távozott a laptól, ám különböző formákban mindannyiukkal folytatódik az együttműködés.

  • Megosztom