A havazás jó oldala: kinyitott a sícentrum

Már ma is működött a dobogókői sícentrum, de éjjel még tömörítik a pályákat, hogy holnapra tökéletes legyen. Ugyanekkor a fürdők visszaeső vendégszámra panaszkodnak.

A dobogókői sícentrum vezetője azt közölte az MTI-vel, hogy mától várják a síelni vágyó vendégeket. A létesítmény mindkét pályáján kiváló minőségű a hó, de az éjszaka folyamán ezeket tovább tömörítik, hogy a szombaton érkező vendégek gondtalanul sportolhassanak.

A hőmérséklet jelen állás szerint tartósan fagypont alatt marad Dobogókőn, így nem kell olvadástól sem tartani. Ráadásul az előrejelzés szerint a következő két napban újabb 10 centiméternyi friss hó hullhat a sícentrum térségében, azaz a Visegrádi-hegységben.

Ami öröm a sípályának, az nem feltétlenül boldogság a télen is nyitva tartó fürdők számára. A hét első felében a nyugati országrészt elért első havazási hullám után ugyanis a Fürdőszövetség arra panaszkodott, hogy 70 százalékkal visszaesett a dunántúli régióban működő termálfürdők forgalma. A közlekedési káoszról szóló hírek hallatán ugyanis a vendégek egy része nem mert útnak indulni.

  • Megosztom