A Hasbro megvenné a DreamWorks-öt

Előrehaladott tárgyalásokat folytat a Hasbro a DreamWorks Animation megvásárlásáról, az ügylettel még inkább nyitna a szórakoztatóipar felé a játékgyártó. A DreamWorks iránt a közelmúltban érdeklődött a japán SoftBank is.

 

A The New York Times beszámolója szerint az előrehaladott tárgyalások ellenére az egyezség még nem született meg, így előfordulhat az is, hogy végül semmi sem lesz az ügyletből – legalábbis erre figyelmeztetnek a lap forrásai. A DreamWorks egyébként felkeltette a vevők érdeklődését, a japán SoftBank is megvette volna a stúdiót, azonban valamivel több mint egy hónapja félbeszakadtak a tárgyalások, a hírek szerint a túl magas ár miatt.

 

A The New York Times szerint Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks Animation vezérigazgatója részvényenként 30 dollárt is meghaladó vételárat szeretne kiharcolni. Jelenleg 22,37 dollárt ér egy DreamWorks részvény, a társaság piaci értéke pedig 1,9 milliárd dollár. 30 dolláros részvényáron több mint 2,5 milliárd dollárba kerülne a vállalat.

 

Bár a Hasbro nem produkált rossz harmadik negyedévet – a bevételek 7 százalékkal nőttek a tavalyihoz képest, elérve az 1,47 milliárd dollárt -, a vállalat keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel még inkább kihasználhatja nagy márkái népszerűségét. A Transformers brand révén már komoly filmes tapasztalattal rendelkeznek, hiszen a Paramount Pictures-szel együtt már 4 mozifilmet készítettek, amelyek 3,8 milliárd dolláros bevételt termeltek.

  • Megosztom