A Google szembemegy az EU-val

Az internetes óriáscég szóvivője közölte, az uniós kifogások ellenére nem állítják le az új adatkezelési szabályzat bevezetését.

Az Európai Bizottság (EB) adatvédelmi munkacsoportja − amely az EU tagországainak adatvédelmi biztosaiból áll − felszólította a Google-t: állítsa le a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok megváltoztatását – írja a sg.hu.

 

A Google január végén ismertetett tervei szerint megszüntetik a többtucatnyi szolgáltatásukra vonatkozó különböző adatkezelési szabályzatokat, és egy egységes adatvédelmi szabályzattal helyettesítik azt. Az EB munkacsoportja szerint bizonytalan, hogy a felhasználók adatai ugyanolyan biztonságban lesznek-e a változtatások után, mint előttük. Az internetes iparág szakértői szerint a Google elsősorban reklámbevételei növelése és a keresésnél, valamint reklámoknál egyaránt használt kulcsszavak további pontosítása miatt szeretné összekötni a szolgáltatásai során nyert adattömeg kezelését.

 

A Google-t meglepetésként érte a kérés, hiszen az EB munkacsoportját már korábban tájékoztatták a változásokról − közölte az internetes óriáscég szóvivője, aki szerint az egyszerűség és az átláthatóság motiválta a Google-t az új szabályzat elkészítésekor. A cég közölte, az uniós kifogások ellenére nem állítják le a szabályzat március 1-jei bevezetését – olvasható a sg.hu-n.

  • Megosztom