A foodpanda megvette a NetPincért

A globális online ételrendelés piacának vezetője, a foodpanda felvásárolta a NetPincért és szerb, bosnyák, montenegrói, illetve horvát partnercégeit.

 

A foodpanda, a világ legnagyobb online ételrendelési vállalakozása 2014. december 17-én jelentette be, hogy partnerségre lép a NetPincérrel, és így már a világ több mint 40 országában lesz jelen. A magyar együttműködésen túl a foodpanda Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Horvátországban is bevásárolt, így a Donesi és a Pauza is a cégcsoporthoz került. Mindössze pár héttel azután, hogy a TastyKhana és a PedidosYa felvásárlásával megerősítette pozícióit az indiai és a mexikói piacokon, a foodpanda Közép-Kelet-Európában is megcélozta a piacvezetői pozíciót. A régió kiemelt szerepet játszik a cég globális stratégiájában.

 

A jelenlegi felvásárlási üzletnek köszönhetően a NetPincér és a foodpanda Magyarországon már több mint 550 étteremmel áll kapcsolatban. A vásárlók a továbbiakban is a Netpincér oldaláról egyaránt megrendelhetik kedvenc ételeiket. Ez az átfogó online platform az éttermek számára hozzájárul a kiszállításból származó bevételek növeléséhez, ráadásul lehetővé teszi, hogy folyamatosan jelen legyenek az online és mobil környezetben.

 

A magyar üzlettel egy időben, a foodpanda azt is bejelentette, hogy Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban felvásárolta a Donesit, míg Horvátországban a Pauza cégeket. A felvásárlások tovább erősítik a vállalt pozícióját a közép-kelet-európai régió hat országában.

A foodpanda és partnercégei világszerte (Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában) egyébként több mint 35 000 étteremmel állnak kapcsolatban.

 

Kováts Dániel, a NetPincér ügyvezetője elmondta, „A NetPincér 1999-ben úttörőként jelent meg a magyar ételrendelési piacon, amely mára piacvezetővé vált Magyarországon. A foodpandával most bejelentett partnerség lehetővé teszi, hogy még magasabb szintre lépjünk és az online ételrendelés egy még kényelmesebb módját kínáljuk fogyasztóinknak.”

 

„Közép-Európára mindig is úgy tekintettünk, mint az egyik legfontosabb ételrendelési piacra” mondta Ralf Wenzel, a foodpanda csoport társalapítója és ügyvezetője. „Az elmúlt időszakban lezárult és megkezdett felvásárlások egyértelműen hozzájárulnak vezető szerepünk erősítéséhez és lehetővé teszik számunkra, hogy vásárlóinkat még erősebb és még átfogóbb ajánlatokkal célozzuk meg.”

  • Megosztom