A Bors megveszi a Pannon Lapokat?

A hírek szerint a hetedik legnagyobb hazai médiavállalkozás, a Pannon Lapok Társasága iránt érdeklődik a Bors és a Kelet-Magyarország kiadója is.

Több társaság is érdeklődik a főként vidéki napilapokat kiadó Pannon Lapok Társasága iránt – tudta meg a napi.hu. A Dunaújvárosi Hírlapot, a Fejér Megyei Hírlapot, a Naplót, a Vas Népét és a Zalai Hírlapot megjelentető médiacég a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) érdekeltségi körébe tartozik.

A WAZ kapcsán már korábban felröppentek olyan hírek, hogy kivonulna a dél- és kelet-európai piacokról, ami Magyarországon a Pannon Lapokat és a HVG-t érintené, amelynek a WAZ 75 százalékban tulajdonosa.

A Borsot kiadó Híd Rádió Zrt. az ugyancsak megyei napilapokat – Kelet-Magyarország, Hajdú-Bihari Napló, Észak-Magyarország – megjelentető osztrák tulajdonú Inform Média mellett egy ugyancsak osztrák pénzügyi befektető is szerepel az érdeklődők között – írta a napi.hu.

A Kázmér Judit által vezetett Pannon Lapok Társasága a 2009-es évet bő kilencmilliárd forintos árbevétellel zárta, ezzel a hetedik legnagyobb magyarországi médiavállalkozásnak számít.

  • Megosztom