Elvitte a Blikk főszerkesztőjét a Story

Kolossváry Balázs, a Blikk eddigi főszerkesztője lesz a Story magazin főszerkesztője. A Story a Central Médiacsoport egyik legerősebb márkája, tavaly az utolsó negyedévben átlagosan 170 ezer példányt adtak el belőle. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lesz a Blikk főszerkesztője, megkeresésünkre a RAS-nál azt közölték, hogy április 29-én jelentik be, ki tölti be a pozíciót, addig még Kolossváry Balázs vezeti a lap szerkesztőségét.

 

Kolossváry Balázs Nichs Andrea megbízott főszerkesztőtől veszi át a feladatokat. Nichs Andrea továbbra is a Best magazin és különszámainak főszerkesztői feladatait látja el – nyilatkozta a változással kapcsolatban Lipták Tímea, a Central Médiacsoport üzletág-igazgatója. „A Story magazin a cég egyik legerősebb magazin márkája. A piaci trenddel ellentétben a lap átlagpéldányszáma 6,3%-kal növekedett 2015-ben az előző év átlagához képest. 2015/4. negyedévében átlagosan 170 ezer példányt értékesítettünk, a magazin olvasottsága 700 ezer fő. Az új főszerkesztővel együtt az a célunk, hogy a magazin továbbra is megőrizze piacvezető pozícióját a sztár hetilap szegmensben”- tette hozzá Lipták Tímea.

 

Kolossváry Balázs sportújságíróként kezdte pályafutását a Nemzeti Sportnál, majd 1998-ban csatlakozott a Blikk csapatához, ahol először a sportrovatnál, majd azt követően a szórakoztató rovat szerkesztőjeként dolgozott. 2006 óta a lap főszerkesztő-helyettese, majd 2014 augusztusától főszerkesztőként irányítja a szerkesztőséget. Kolossváry Balázs nevéhez fűződik a Blikk.hu felfuttatása is.

 

„Nagyszerű tizennyolc évet töltöttem el a Blikknél, rengeteget tanultam, fejlődtem, a Story megtisztelő felkérése azonban nagy szakmai kihívás számomra. Úgy gondolom, a napilappiacon és a digitális üzletágban is tudtam komolyat alkotni, hiszem, hogy a Story kitűnő kollégáival együtt a magazinnál is sikerül szép eredményeket elérni. Célom, hogy a Story hagyományos értékeit megtartva egy felfrissült, még izgalmasabb, színesebb terméket készítsünk az olvasóknak. Rendületlenül hiszek a nyomtatott sajtó erejében és jövőjében.” – mondta el Kolossváry Balázs kinevezése kapcsán.

  • Megosztom