A Watchmen tarolt a különleges Emmy-n

A Covid-19 járvány miatt online adták át az idei Emmy díjakat, a különleges gálán, amelyen a díjazottak otthonaikból jelentkeztek be, az HBO sorozata, a Watchmen volt a legsikeresebb.

A Jimmy Kimmel vezette gála volt az első olyan Emmy, hogy a díjkiosztót korábban domináló Trónok harca már nem volt nevezhet, így jóval változatosabb volt a mezőny, és nem is telepedett rá egyetlen produkció az estére, ugyanakkor saját kategóriáján belül három sorozat is dominánsnak bizonyult – derül ki a 24.hu beszámolójából.

A legtöbb elismerést a Watchmen söpörte be, az HBO sorozata a 26 jelöléséből tizenegyet díjra, ezzel a minisorozat (limited series) kategóriában abszolút főszereplőnek bizonyult, és a kategória legjobb színésznője és férfi mellékszereplője díját is elvitte (Regina King illetve Yahya Abdul-Mateen II).

A drámasorozatok kategóriában az Utódlás volt a domináns, a 24.hu összeállítása szerint elvitte a dráma kategóriák közül a legjobb sorozat, forgatókönyv, rendezés és a legjobb férfi színész díját is.

A vígjáték kategóriákat A Schitt’s Creek uralta, a kanadai sorozat rekordot döntött, még soha vígjáték nem kapott ennyi díjat egy évben, és még olyanra sem volt példa korábban, hogy egyetlen sorozat elvigye az összes komolyabb díjat a vígjáték kategórián belül. Eugene Levy és fia, Dan Levy sorozata a hatodik, befejező évadáért kapott összesen hét díjat is.

Az idei Emmy nagy vesztese a Netflix, ami ugyan 160 jelölést kapott összesen, de mindent összevetve végül csak 21 díjat kapott, melyből kettő jutott a vasárnapi gálára: egyet az Ozark kapott a legjobb női dráma mellékszereplő kategóriában, egyet pedig Maria Schrader az Unorthodox rendezéséért.

  • Megosztom