A Vadkeletre is elviszi nézőit a Spektrum

Négy nagysikerű saját gyártású sorozatát tűzi újra műsorra a Spektrum, így februárban hétköznaponként este 23 órától ismét látható lesz a „Kicsi ország, kicsi Kína”, az „Erőszakos ember”, a „Tabukról tabuk nélkül” és a „Volt egyszer egy Vadkelet” című produkció.

Az ismeretterjesztő csatorna saját készítésű műsoraival rendszeresen olyan témákat mutat be, amelyek nem csak érdeklik az embereket, de beszélgetésre, vitákra és tovább gondolásra is ösztönzi a nézőket. A sorrendben legkorábban készült „Kicsi ország, kicsi Kína – A titkos kínai birodalom Magyarországon” című műsor azt a hazánkban élő zárt kínai közösséget mutatja be, mely közel 30 éve él velünk együtt. A nézők megismerhetik a kínai kereskedők világát, a hagyományos kínai gyógyítást, de bepillanthatnak az igazi kínai konyhába is.

Az „Erőszakos ember” Steven Pinker professzor segítségével mutatja be a minden korábbinál aktuálisabb témát, az erőszakot. Hazánk első ismeretterjesztő filmje a témában négy epizódon keresztül mutatja be, hogy hogyan szövi át a mindennapokat az erőszak, és hogyan lehetséges, hogy minden benyomásunk ellenére most mégis egy békésebb világban élünk, mint korábban.

A Thuróczy Szabolccsal készült díjnyertes „Tabukról tabuk nélkül” című sorozat azokat a társadalmi tabutémákat feszegeti, mely mindenkit érdekel, hiszen a mindennapi életünk szerves részei, mégsem merünk róluk beszélni. A sorozat górcső alá veszi a halál, a gyász, a függőségek, szexuális identitás és vágyak, atipikus családok, eltitkolt családi és múltbeli közösségi bűnök témáit.

Végül a Spektrum legújabb saját gyártású dokumentumfilm-sorozata, a „Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával”, a közép-kelet európai országok rendszerváltás kori időszakát idézi fel a kor emblematikus figuráival. Az ötrészes produkció bemutatja a gasztroélet, a szexipar, a divatdiktátorok, a régi és új gazdagok, és ezotéria világának részleteit.

  • Megosztom