A TV2 nyerte a karácsonyi hetet

Közel egymillió nézője volt szenteste a Reszkessetek betörőknek. Úgy tűnik, hogy ezzel a filmmel jó vásárt csinált a TV2. Az RTL Klub és a TV2 műsorai uralták a múlt heti műsoros toplistát, az 50 legnézettebb műsor körül 45-öt ez a két csatorna sugárzott.

Az elmúlt hét rendhagyó volt az RTL Klub és a TV2 műsorkínálata szempontjából. Karácsonykor és a két ünnep közötti napokon lekerültek a képernyőről a megszokott napi tartalmaik és az esti hírműsorok kivételével gyakorlatilag kizárólag filmekkel töltötte ki a műsoridőt a két legnézettebb csatorna.

Ez pedig jobban sikerült a TV2-nek. A korábbi – még „normál” műsorrendű héten – közel 10 százalékpontos előnye volt az RTL Klubnak a 18-49 évesek körében és főműsoridőben. Ez a karácsonyi héten átváltott 1 százalékpontos TV2 előnybe.

A TV2 nyerte meg december 24-ét és a két karácsonyi főműsoridőt, valamint a pénteket. Az RTL Klub pedig csütörtökön, szombaton és vasárnap volt nézettebb.

52. hét / 51. hét / 50. hét (heti főműsoridős share, 18-49 évesek)

RTL Klub – 13,1% / 17,1% / 17,5%
TV2 – 14,1% / 7,8% / 9,3%

A múlt hét érdekessége az volt, hogy az RTL Klub és a TV2 együttes közönségaránya még nőtt is a korábbi hetekhez képest. Márpedig a papírforma szerint pont csökkennie kellett volna, hiszen a két piacvezető fő erejét a saját gyártású tartalmak jelentik, nem a filmek. Ehhez képest a korábbi, 51. héthez viszonyítva az RTL Klub és a TV2 együttes share-je még erősödött is 2,3 százalékpontot.

Szintén a filmes hét erősségét mutatja, hogy a 18-49-es műsoros toplista első 28. helyén a TV2 és az RTL Klub műsorai sorakoznak. A Top 50-be is csak a Mozi+-nak sikerült még bejutnia a két televízió műsorain kívül. Jó eséllyel a Mozi+ is csak azért tudott elfoglalni 5 helyet az 50-ből, mert ebben az időszakban kódolatlanul volt fogható a MinDig Tv kínálatában.

A hírműsorok körül azért múlt héten is az RTL Híradó szerepelt jobban, miután az átlagos share-jük 18,8 százalékot tett ki a Tények 14,3 százalékával szemben.

A 18-49 évesek és a teljes lakosság körében is a TV2-n műsorra tűzött Reszkessetek betörők volt a hét legnézettebbje. A kereskedelmi célcsoportnál 479 ezer, a teljes lakosságnál 992 ezer nézőt érdekelt a film.

A 18-49 éveseknél a Reszkessetek betörők 2. volt a második legnézettebb (387 ezer néző) és – szintén TV2-s – Bridget Jones babát vár a harmadik (322 ezer néző). A teljes lakosságnál a második legnézettebb címnek a pénteki RTL Híradó örülhetett (845 ezer néző), a harmadik helyre pedig a múlt szerdai Tények (777 ezer néző) futott be.

A tíz legnézettebb műsor a 18-49 éveseknél:

A tíz legnézettebb műsor a teljes lakosságnál:

 

Heszler Róbert

Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés

Megjegyzés: a 18-49 évesekre és a teljes lakosságra vonatkozó adatok magukban foglalják az időeltolásos tévézést is. Amennyiben nem jelezzük egy adatnál a célcsoportot, akkor az a 18-49 évesekre vonatkozik. A top 10-es táblázatokban a műsorok legnézettebb heti epizódjai szerepelnek.

Főműsoridő alatt a 19:00 és a 23:00 közötti időszakot értjük.

  • Megosztom