A Trónok harca készítőivel erősített a Netflix

Nagyjából 200 millió dolláros megállapodás keretében igazi nagyágyúkat igazolt a Netflix, a streaming videószolgáltató a Trónok harca sorozat alkotóit, David Benioffot és DB Weiss-t szerezte meg ambíciózus terveihez. A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a megegyezés része, hogy a páros szakít az HBO-val.

Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy vannak-e már konkrét elképzelések arról, hogy milyen jellegű tartalmakat fejleszt majd a Trónok harcával világhírűvé vált két alkotó. Az azonban biztos, hogy van egy élő megállapodásuk a Disney-vel a következő Star Wars trilógia forgatókönyveinek megírására és az eddigi hírek alapján ez mindenképpen prioritást élvez Beniofféknál.

A két alkotó leigazolása egyébként egészen izgalmas vetélkedést hozott a legnagyobb streaming szolgáltatók között, amibe beszálltak azok is, akik még csak készülnek arra, hogy elindítsák online szolgáltatásukat. A The Hollywood Reporter összeállítása szerint az Amazon és a Disney is versenyben volt DB Weiss és David Benioff leszerződtetéséért, ráadásul egészen július elejéig úgy nézett ki, hogy az Amazon lesz a befutó.

Ekkor azonban a Netflix is keményen beszállt a küzdelembe, és figyelembe véve, hogy ők költik a legtöbbet saját tartalmak előállítására, nem meglepő, hogy sikerült az alkotók megszerzésénél is túllicitálniuk a riválisokat.

Az HBO a beszámolók alapján nem erőltette, hogy megtartsa a két alkotót, pedig a terveik között több Trónok harca előzménysorozat is szerepel, de ezek szerint ezeket már más showrunnerekkel képzelték el.

  • Megosztom