A szörnyek visszacsalogatták a nézőket a mozikba

A koronavírus-járvány időszakának legjobb nyitóhétvégéjét produkálta az észak-amerikai mozikban a Godzilla Kong ellen című film, ami hosszabb távon reményt jelenthet a nagy stúdióknak és moziüzemeltetőknek is.

A Warner Bros. és a Legendary Entertainment közös produkciója péntektől vasárnapig 32,2 millió dolláros bevételt ért el a mozikban, ami toronymagasan a legjobb eredmény, amióta a COVID-járvány kirobbant. A második legjobb hétvége a Wonder Woman 1984 című filmhez kötődik, 16,7 millió dollárral, míg a harmadik a COVID-időszakban a Tom és Jerry volt 14 millió dollárral az észak-amerikai mozikban – írja a variety.com-

Ami még biztatóbb lehet a stúdiók és a mozikat üzemeltető vállalatok számára, hogy a teljes, ötnapos húsvéti időszakot figyelembe véve jóval nagyobb, 48,5 millió dolláros volt az észak-amerikai bevétel. A teljes globális mozis jegyárbevétel pedig már meghaladja a 120 millió dollárt.

A két gigászi szörny küzdelméről szóló látványos film persze lényegesen jobban mutat a nagy vásznon, mint egy tévé képernyőjén, de azért az HBO Max előfizetőknek lehetőségük volt a tévéjükön is megnézni a produkciót.

Azt, hogy mennyire pozitívan értékeli a szakma a Godzilla Kong ellen sikerét jól mutatja, hogy az egyik legnagyobb moziüzemeltető cég, az AMC Entertainment részvényeinek árfolyama hétfőn hat százalékkal emelkedett. Ebben persze nem csak a kedvező mozis hírek játszottak szerepet, hanem az is, hogy az egyik fontos elemző vásárlásra érdemesre változtatta a vállalat részvényeinek státuszát.

Bár rendkívül örömteli, hogy a Godzilla Kong ellen ilyen jó számokat hozott a nyitóhétvégén, azért érdemes megjegyezni, hogy ezek csak relatíve jó eredmények. A helyzetet természetesen árnyalja, hogy csak a mozik kevesebb mint 60 százaléka volt nyitva Észak-Amerikában és a járvány miatti korlátozások következtében csak 25-50 százalékos kapacitással működtek. A szörnyfilm franchise előző epizódja, a Godzilla, a szörnyek királya 2019-ben 47,8 millió dolláros nyitóhétvégét produkált. A legjobb ebben a mutatóban egyébként a Bosszúállók: Végjáték, a maga 357,1 millió dolláros eredményével.

  • Megosztom