A streaminget is meghódítja a termékelhelyezés

A Hulu eredeti produkcióinak több mint 90 százalékában, míg a Netflix saját gyártású műsorainak háromnegyedében találkozhattak a nézők termékelhelyezéssel – derül ki a WARC összeállításából. Ahogyan nő a streaming videószolgáltatásokat választók száma, a márkák számára is egyre fontosabbá válik, hogy megjelenjenek ezeken a platformokon is.

A PQ Media elemzése szerint évente 15 százalékkal nő a termékelhelyezésre szánt összeg, és csak az Egyesült Államokban 7,15 milliárd dollárt fordítottak erre a múlt évben. A legismertebb streaming szolgáltatók is részesei már ennek a piacnak, a Hulu például külön csapatot hozott létre a termékelhelyezéssel kapcsolatos együttműködések kezelésére. A Branded Entertainment Networks elemzése szerint egyébként a streaming szolgáltató igen jól áll ezen a területen, hiszen az eredeti tartalmai 91 százalékában találkozhatnak a nézők termékelhelyezéssel.

Bár jóval kisebb arányban, de a Netflix is él ezzel a lehetőséggel, esetükben 74 százalékra tehető az ismert márkákat felvonultató saját produkciók aránya. A jelenleg a streaming piacot uraló szolgáltatás egyébként egy-egy műsor esetében egészen magas szinten bevonja a népszerű brandeket, mint történt az a Stranger Things esetében a KFC-vel, vagy a Formula 1-el.

Néhány héten belül újabb jelentős szereplők, a Disney és az Apple is elindítják a saját streaming videószolgáltatásaikat, ami a hagyományos, lineáris tévézésre komoly csapást jelenthet, ugyanakkor kérdés, hogy az előfizetéses modellt hogyan egészítik ki hirdetésekkel és teret engednek-e például az olyan együttműködéseknek, mint a termékelhelyezés.

  • Megosztom