A Spektrum is beszáll a távoktatásba

Hétfőtől digitális felületeken is elérhetővé tette oktatási célú saját gyártású műsorait a Spektrum, így a 2013-2016 között bemutatott teljes Brutális sorozat („Brutális fizika”, „Brutális kémia”, „Brutális biológia”, „Brutális történelem”) most először, korlátozás nélkül elérhető. A csatorna a Magyar Telekommal és a Vodafone-nal külön megállapodást kötött, hogy minél többekhez tudja eljuttatni saját gyártású ismeretterjesztő sorozatát.

A Brutális fizika, Brutális kémia, Brutális biológia és Brutális történelem 2-2, egyenként négyrészes évada, összesen 32 epizóddal napokon belül ingyenesen elérhető lesz a Magyar Telekom és a Vodafone videótárában. Március 23-tól pedig a Spektrum újra műsorra tűzi a teljes sorozatot.

A “Brutális…” egy szórakoztató formában tudást közvetítő sorozat, amely alapvető jelenségeket, tényeket, ismereteket mutat be, és magyaráz meg. Az egyes szériák négy különböző tantárgy köré csoportosulnak, ezek a fizika, a kémia, a történelem és a biológia. A Spektrum ígérete szerint a sorozat végére egyértelmű lesz: a fizikai szabályszerűségek, a kémiai jelenségek, a történelmi tények és természetesen a biológia törvényei nem csupán bárki által érthetőek, nap mint nap köztünk élő hétköznapi jelenségek, de szórakoztatóak is lehetnek. Ebben a sorozatban nincs sem katedra, sem tábla, sem könyv. Kérdés viszont lesz bőven, a válaszok pedig meghökkentő, látványos és egyedi módon érkeznek a Brutális sorozat csapatától

Március 16-án hétfőtől a Spektrum a saját Youtube csatornáján hétfőtől csütörtökig egy-egy epizódot bocsát rendelkezésre, amelyeket a saját Facebook-oldalán keresztül is el tudnak érni az érdeklődők.

Március 23-tól az ismeretterjesztő csatorna egyúttal újra műsorra is tűzi az egyes epizódokat mindazok számára, akik a képernyő nyújtotta kényelemről nem mondanak le, ezért 8 héten át minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön reggel 9.00 órakor egy epizód vetít le, amelyet aznap délután 16.00 órakor megismétel. Hétfőn mindig fizika, kedden kémia, szerdán biológia, csütörtökön pedig történelem lesz a vetített „tantárgy”. A pénteki napon ugyanebben az időben népszerű tudományos programot ajánl a csatorna.

A Spektrum órarendjében négy tantárgy szerepel: a fizika, a kémia, a biológia és a történelem. Mindezek brutálisan jó tanárokat kaptak, akik szórakoztatóan, látványosan és közérthető nyelven mutatják be a bennünket folyton körülvevő tudományt.

  • Megosztom