A Republicnál folytatja Oláh Alexandra

A Republic Group digitális vezetőjeként folytatja pályafutását Oláh Alexandra, aki a Central Médiacsoport digitális üzletágvezető-helyettesi pozícióból igazolt át. Az új helyen azon dolgozik, hogy a szektorban egyedülálló megoldásokat sorakoztasson fel, illetve a piac egyik vezető digitális szereplőjévé váljon.

Oláh Alexandra közel 10 éves tapasztalattal rendelkezik, a Central előtt a Jófogás és a Használtautó.hu marketingvezetőjként dolgozott. 2016-ban és 2017-ben is felkerült a Marketing és Média Top50 marketinges listájára.

„A Republic Group kiemelt célja, hogy az adatvezérelt digitális megoldásokban is a piac egyik vezető reklámügynökségévé váljon. Nagyon izgalmas átülni az ügynökségi oldalra, és ezen a szemüvegen keresztül nézni a piacot. Mindig is a kihívások, az újszerű élethelyzetek motiváltak, a Republicnál pedig úgy érzem, egyszerre tudunk egy izgalmas és professzionális divíziót építeni, miközben én is új aspektusát ismerem meg a kommunikációs szektornak. Annak pedig örülök, hogy egy nagyon befogadó, jófej csapatba kerültem, akikkel öröm lesz együtt dolgozni” – nyilatkozta Oláh Alexandra.

„Alexandra tartalommarketinget is érintő, az online területen szerzett kiemelkedő tapasztalata és kreatív, stratégiai szemlélete tökéletesen illeszkedik az általunk elképzelt jövőképbe. Úgy gondolom, szakmai ismeretei mellett, rendkívül fontos az ügyféloldalon és vezetőként elsajátított tudás, amellyel a Republic felsővezetői boardjának a munkáját is eredményesen segít, nem mellesleg pörgős személyisége” – mondta Barna Tamás ügyvezető.

Oláh Alexandra a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán végzett, 2008-tól gyakornokként, majd gazdasági riporterként dolgozott a Magyar Televíziónál. Ez után a Brémai Egyetemen folytatta tanulmányait, ahonnan 2010-ben, az induló Jófogás marketingmenedzserként csatlakozott a norvég Schibsted Classified Media Group-hoz.

2014-től már marketingigazgatóként felelt a Jófogás felhasználói bázisának és látogatottságának növekedéséért, továbbá a vállalat teljes kommunikációs stratégiájáért, amely az Expressz és az OLX megvásárlását követően, havi 2,1 millió látogatójával piacvezető apróhirdetési portállá vált. A Hasznaltauto.hu tulajdonjoga 2014-ben került a cégcsoporthoz, amely azóta online magazinjával, az Autónavigátorral együtt az autós kereslet-kínálat egyik főszereplőjévé növekedett. Alexandra vezetőként nem csak a termékek digitális pólusú népszerűsítésében vett részt, „bábáskodott” Zsozsó születésénél és a Jófogás Ingatlan márkanév bevezetésében is aktív szerepet vállalt.

A meghatározó online termékek építése után a Centrál Médiacsoport újonnan létrehozott digitális üzletágvezető-helyettesi pozíciójából igazolták a szakembert az integrált ügynökségi csoporthoz. A Republic Group nyolc fős felsővezetőség újabb női tagja nemcsak a számokkal is jól mérhető digitális teljesítmény megszállottja, hetente öt alkalommal kel hajnalban, hogy jövő májusban sikeresen teljesítse a 70.3 Ironman távot.

  • Megosztom