A netről is vehetünk használt autót

Új, online autóvásárlási folyamatot dolgozott ki, és elindította ingyenes házhozszállítási szolgáltatását is a CarNext.com Autó Center.

Általános tapasztalat, hogy a nem újonnan vásárolt járműveknél a legnagyobb rizikófaktor az előélet hitelessége. A CarNext.com Autó Center 2018-as megnyitásával ezért egy új, hiánypótló használtautó-értékesítési forma jött létre a piacon: a szalonban a márkakereskedésekhez hasonló környezetben válogathatunk a LeasePlan flottakezelő saját lízingflottájából visszaérkezett, garantált szerviz- és kártörténettel rendelkező autók közül.

A prémiumkategóriás autók kiválasztása azonban nem igényel személyes jelenlétet, mivel a CarNext.com oldalon is megtekinthetjük őket. Itt minden információt megtalálunk az autók előéletéről, például az eddig elvégzett javítások információit és a várható szervizidőpontokat is. Az adatok hitelességét egy független szakértő partner által elvégzett állapotfelmérés biztosítja, melynek során számos ponton vizsgálják át a kínálatba kerülő járműveket.

A honlapon lévő, stúdiókörülmények között készült 360o-os fotókon a legapróbb részleteket is megnézhetjük a saját kanapénkról. Ráadásul most már fizikai kontaktus nélkül, a weboldalon keresztül meg is vehetjük és házhoz is rendelhetjük a kiszemelt autót.

Bár Magyarországon még nem terjedt el széles körben, hogy tesztvezetés és értékesítőkkel folytatott hosszú egyeztetés nélkül adjuk használtautó-vásárlásra a fejünket, a koronavírus következtében ez a folyamat is valósággá vált. A járványhelyzet miatt a CarNext.com olyan érintésmentes megoldásokat dolgozott ki, amelyekkel biztonságosan és gyorsan juthatunk használt autóhoz, az otthonunk kényelméből.

Érdeklődőként lehetőségünk van időpontot foglalni videóhívásra, így a piacot és az ügyféligényeket jól ismerő értékesítési tanácsadók előre egyeztetett időpontban, videóhívásra alkalmas applikáción pl. WhatsApp-on, Viberen vagy FaceTime-on keresztül mutatják be átfogóan a kiválasztott autókat, és segítenek megtalálni az elvárásainknak leginkább megfelelőt. A CarNext.com munkatársai a lehető legnagyobb rugalmassággal kezelik az igényeket, ezért, ha nem szeretnénk lemondani a személyes megtekintés élményéről, a kiszemelt autót a megbeszélt időpontban fertőtlenítve kiállítják nekünk a szalon udvarára. Így a vétel előtt élőben is megnézhetjük az autót, beindíthatjuk a motort, amivel maximálisan meggyőződhetünk állapotáról. A kipróbálás után természetesen újra fertőtlenítik a kocsit.

A vásárlás folyamatában a másik fizikai érintkezési pont az autó átadása lenne, ám a cég ingyenes házhozszállítást biztosít, amivel könnyedén áthidalja ezt. Ezenfelül egy év garanciát és téli-nyári cseregumit is kapunk. Ha pedig a vételt követően bármilyen okból meggondoljuk magunkat, a CarNext.com 14 napon belül kérdés nélkül visszaveszi az autót.

  • Megosztom