A Mikulás is kizöldült

A Sharp Energy Solutions 135 fotovoltaikus (PV) panelt helyezett el a lappföldi Rovaniemiben található SantaPark Arctic World-ben, a Mikulás észak-finnországi hivatalos városában. A napenergia megoldásnak köszönhetően a SantaPark Arctic World naponta több száz kilogramm szén-dioxidot takarít meg, jelentősen csökkentve ezzel az élménypark szén-dioxid lábnyomát, segítve ezzel megőrizni a törékeny sarkvidéki környezetet az eljövendő generációk számára.

A karácsonyi hangulatot kereső, több mint 70 különböző országból érkező 100 000 vendégnek a SantaPark Arctic World számos izgalmas élményt kínál. Ugyanakkor a klímaváltozás jelentette globális hőmérséklet-emelkedés egyre nagyobb veszélyt jelent az Északi-sarkvidék természeti értékeire, sőt a finn Meteorológiai Intézet szerint az elkövetkező 100 évben a hó drámai csökkenése várható.

A fenntartható és felelősségteljes fejlesztés kiemelten fontos a SantaPark Arctic World számára, és a Sharp napelemek geotermikus fűtéssel együtt történő használata környezetbarát megoldást jelent az Arctic Treehouse Hotelnek, egyúttal garantálják a vendégek maximális kényelmét.

Az Északi-sarkkörön való elhelyezkedésének köszönhetően a SantaPark Arctic World-ben évente 52 napon át nem kel fel a nap, és az év 52 napján nem nyugszik le. Nyár közepén ez azt jelenti, hogy az energiatermelés hetekig tart folyamatosan, miközben a panelek napi 280 kWh teljesítményt generálnak.

A 135 db Sharp NU-RD300 PV panel hotelen történő elhelyezését a PlayGreen úgy tervezte meg, hogy kora reggeltől késő estig maximális energiatermelést biztosítsanak: a panelek fele délkeleti irányba van tájolva, a másik fele pedig délnyugat fele néz. A prémium Sharp PV panelek kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy képesek ellenállni az Északi-sarkkörön tapasztalható extrém időjárási körülményeknek is, valamint a kecses, teljesen fekete design illeszkedjen a SantaPark Arctic World prémium megjelenéséhez.

Mivel a klímaváltozás közvetlen hatással van otthonára, Finnország hivatalos Mikulása nagyon komolyan veszi a környezetvédelmet. Elmondta: “Közeleg a Karácsony, ne feledkezzünk el barátainkról, szeretteinkről és a rászorulókról. A Karácsony az adományozás ideje, és számunkra a Karácsony leginkább egy gondolkodásmód, a másokkal törődés és a szeretet fontosságát jelenti egész évben. Az egymással és a környezettel való törődés nagyon fontos. Kis lépésekkel kezdődik, és azzal, hogy helyes döntéseket hozzunk egy jobb és biztonságosabb környezet érdekében mindenki számára.”

  • Megosztom