A Microsoftnál folytatja Mattheisen

A Microsoft Magyarország irányítását veszi át az egykori Telekom-vezér, Christopher Mattheisen március 4-től tölti be új pozícióját. A menedzser több mint egy évtizedig vezette a legnagyobb hazai távközlési céget, tavaly nyáron hagyta ott a társaságot.

Tavaly április végén jelentették be, hogy távozik posztjáról a Magyar Telekom vezérigazgatója, Christopher Mattheisen, aki június végéig maradt a társaságnál. Christopher Mattheisen 2006. december 6-a óta volt a Telekom vezetője. A legnagyobb hazai távközlési cég vezetőjeként a hazai médiapiacra is komoly hatással volt. A vállalatvezető az elmúlt években rendre a tíz legbefolyásosabb hazai médiás között szerepelt a Marketing&Media TOP50-es listáján, 2017-ben és 2018-ban is a 7. helyen végzett.

A Microsoft Magyarország újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója először 1990-ben jött Magyarországra, amikor egy stratégiai tervezéssel és üzleti tanácsadással foglalkozó céget hozott létre. 1993-ban a U.S. West International marketing vezetőjeként több magyar, lengyel és cseh mobilszolgáltató elindításában vett részt. 1993 és 1996 között a Westel 900 (TMH) marketing és értékesítési igazgatójaként dolgozott.

1997-től 1999-ig a MediaOne értékesítési és marketing tevékenységeit irányította Londonban, ezt követően Nagy Britanniában a BT Cellnet üzleti, értékesítési és marketing igazgatói posztját töltötte be. 2002 szeptemberében a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások Üzletágának, 2005 januárjában a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág („T-Com”, amely magában foglalta a Lakossági, az Internet és a Hálózati területet) irányításáért felelős vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki.

Christopher Mattheisen a bloomingtoni Indiana Egyetemen és a Columbia Egyetemen folytatott közgazdasági tanulmányokat.

„Nagy izgalommal csatlakozom a Microsoft csaptához. A felhő, a big data, a dolgok internete, a mesterséges intelligencia, de még a kiterjesztett- vagy a virtuális valóság is mára a technológia fejlődésének meghatározói, a Microsoft pedig mindegyik területen vezető szerepet tölt be. Új pozíciómban arra fogok törekedni, hogy a magyar vállalkozások és szervezetek maximálisan kiaknázhassák az ezekben a technológiákban rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta kinevezése kapcsán Christopher Mattheisen.

  • Megosztom