Retró lesz az országos rádió

A Médiatanács úgy döntött, hogy hozzájárul ahhoz, hogy az eredetileg tervezett POP FM helyett Retro Rádió néven induljon el az új országos kereskedelmi rádió.

Az országos kereskedelmi rádiós frekvenciapályázaton nyertes HOLD Rádiós és Televíziós Reklám Kft. eredetileg POP FM néven indította volna el adóját, azonban a cég engedélyt kért a védjegyhasználati engedéllyel alátámasztott Retro Rádió név használatához június 15-ei hatállyal. A Médiatanács engedélyt adott erre és a névváltoztatáshoz értelemszerűen igazodnak a főbb műsorszámok elnevezései is. A médiaszolgáltatási szerződés egyéb pontjai változatlanok, a médiaszolgáltató a szabályoknak megfelelően már a szerződés május 25-ei megkötése előtt – amely egyben előfeltétel is – befizette állami bevételként az éves médiaszolgáltatási díj felét.

A testület két másik szolgáltató szerződésmódosítási kérelmét is elfogadta, amelyek szintén kapcsolódnak a névváltáshoz. Szintén június közepétől a Budapest 99,5 MHz-es körzeti, közösségi frekvencián működő Retro Rádió Magyar FM néven, a Nyíregyháza 103,9 MHz-es helyi, kereskedelmi rádiós frekvencián sugárzó Retro FM pedig BestFM néven működhet tovább, a műsortervi arányokra tett változatlan vállalások mellett.

Az eddig a 99,5 MHz-en sugárzó Retro Rádión egyébként már hallható az a promóció, ami az új frekvenciát, a 103,3 MHz-et népszerűsíti, a reklám szerint hamarosan ott szólnak majd a régi slágerek. A promóciót itt hallgathatja meg.

Arról a 24.hu írása alapján korábban az mmonline.hu is beszámolt, hogy a HOLD Reklám Kft. Retro Rádió néven indítaná el szolgáltatását, ráadásul minél előbb, akár már júniusban. Ennek hátteréről bővebben itt olvashat.

  • Megosztom