A legsikeresebb médiaügynökségek között a Wavemaker

Globális szinten az 5. legsikeresebben tenderező ügynökség lett a Wavemaker Hungary a RECMA által összeállított lista szerint. A társaság az egyetlen magyar ügynökség, ami bejutott a TOP50-be.

A médiaügynökségek teljesítményét értékelő nemzetközi kutatócég, a RECMA – azaz Research Company Evaluating the Media Agency Industry – nyilvánosságra hozta a 2019-es Compitches rangsorát. Az összesített lista szerint a Wavemaker Hungary az 5. legsikeresebb médiaügynökség az elmúlt 7 év adatai alapján.

A RECMA több mint 900 ügynökség eredményeit összegzi globálisan, a mennyiségi tényezők mellett a minőségi jellemzőket is vizsgálva. A RECMA általános rangsora – amely alapján a Wavemaker Hungary évek óta a magyar lista élén áll – 18 különböző kritérium alapján áll össze: a digitális és egyéb innovatív szolgáltatásoktól az üzletfejlesztésen és a versenyképességen át az ügyfélportfólió minőségéig, illetve vizsgálja a tender-sikerességi arányokat is.

Ez utóbbi, a Compitches névre hallgató rangsor a tendereken mutatott versenyképességet – beleértve az ügyfélmegtartást is – pontozza, elemzi. Ezek alapján az elmúlt 7 év összesített rangsorában első helyen az angol MediaCom végzett 30 ponttal, a budapesti Wavemaker pedig 25 ponttal holtversenyben az ötödik helyet szerezte meg a világranglistán – derül ki a cég közleményéből.

  • Megosztom