A jövőbe pillanthatunk a Most Fórumon

Mint a levegő – a hálózatok jelentik a MOST generáció emberének a létezés minimumát. A nagy kérdés, hogy az új technológiai fejlesztések milyen lehetőségeket biztosítanak az embereknek, ki és hogyan fogja használni azokat, milyen lesz az életünk 10 vagy 50 év múlva. A Magyar Telekom által életre hívott Most Fórumon többek között ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat.

A Telekomnál hisznek a digitalizációban rejlő lehetőségekben és abban, hogy az új technológiák segítségével az élet szinte minden területén többre lehetünk képesek. Ezért indították el havonta jelentkező esemény-sorozatukat, a Most Fórumot, amivel szeretnének mindenkit bekapcsolni a digitális MOST-ba és párbeszédet indítani a legfontosabb társadalmi ügyekről, azok digitális vetületeiről.

A cél egy olyan együtt-gondolkodó közösség formálása, mely véleményvezérek bevonásával, pozitív példák, innovatív megoldások, digitális trendek bemutatása által inspirációs forrásként szolgálhat különböző közösségeknek, stakeholder csoportoknak, katalizálva az elképzeléseket a cselekvés irányába. Minden rendezvényre kiválasztanak egy társadalmi-gazdasági ügyet és megvitatják, hogy hogyan alakítja át ezt a területet a digitalizáció.

Tavasszal terítékre kerültek már az egészségügy, a munkaerőpiac, a kultúra és sport digitális vetületei, szeptemberben a családi szerepek, generációs együttműködések, októberben a siker digitális dimenziói voltak fókuszban, a jövő szerdai eseményen pedig az új technológiák által nyitott perspektívákkal foglalkoznak majd.

Az eseményeken az adott téma kiemelkedő szakértői vesznek részt, és úgy közelítenek a témákhoz, hogy mindenki számára könnyen befogadhatók legyenek az elhangzottak, de meghagyják a lehetőséget komolyabb szakmai párbeszédre is.

A következő Most Fórumot november 27-én rendezik 18 órától a Magyar Telekom székházának aulájában. A panel előadást Frankó-Csuba Dea jövőkutató, innovációs coach, a Spark Institute at IBS alapító partnere tartja majd. A kerekasztal-beszélgetésen Meskó Bertalan – orvosi jövőkutató, Szertics Gergely – a Mesterséges Intelligencia Koalíció szakmai vezetője, Wéber Mátyás – a KPMG Hungary senior managere, Szilas Gábor – a Magyar Telekom Connectivitiy tribe-ja és Frankó-Csuba Dea vesznek majd részt, a beszélgetést Máté Kriszta vezeti.

Az esemény különlegessége, hogy a beszélgetést követően vendégeket Kiss Imi YouTuber vezeti körbe az aulában berendezett hálózati kiállításon.

A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell, amit itt lehet megtenni.

  • Megosztom