A héten elhallgat a Music FM

Már csak csütörtök éjfélig lesz hallható a 89.5 Music Fm, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem hosszabbította meg az adó frekvenciahasználati jogosultságát. A hírt a rádió Facebook oldalán jelentették be.

Hét év után hallgat el az egyik legnépszerűbb fővárosi rádió, amelynek tulajdonosa és vezetése a Facebook bejegyzés szerint erőn felül mindent megpróbált, hogy az éterben tartsák az adót, azonban erőfeszítéseik nem jártak sikerrel.

Ahogyan arról az mmonline.hu is beszámolt, az NMHH még novemberben jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg a rádió frekvenciahasználati jogosultságát. Az indoklás akkor az volt, hogy törvényi kizáró okok merültek fel, a szolgáltató a működése alatt egyrészt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

Hasonló helyzetbe került egyébként a Sláger FM is, ez az adó azonban túlélhette az NMHH döntését, köszönhetően egy érdekes manővernek. A rádió ugyanis új frekvenciára, a 95,8 MHz-re költözött februrá 2-től, amit korábban a Rock FM használt. A korábban csak Budapesten fogható adó vételkörzete ezzel lényegében a duplájára nőtt és ezzel együtt az elérhető hallgatótábor is 2,5 milliósra bővült. A frekvenciaváltást egyébként sem a zenei-, sem a műsorkínálatot nem érinti.

  • Megosztom