A Generali a világ legfenntarthatóbb vállalatai között

Az elmúlt időszakban a Generali Csoport nem csak a Corporate Knights neves elismerésében részesült, miszerint a világ top 100 legfenntarthatóbb vállalata egyikévé választották, hanem törekvéseinek hangsúlyozására csatlakozott a Net-Zero Asset Owner Alliance-hez is, mely azon biztosítókat és nyugdíjalapokat tömöríti, melyek vállalásuk szerint 2050-ig portfóliójukban csak karbonsemleges befektetéseket végeznek.

A Corporate Knights “2020 Global 100 Most Sustainable Corporations” listája szerint a Generali is bekerült a világ top 100 legfenntarthatóbb vállalata közé. A Corporate Knights 16. kiadásában több mint 7300 globális vállalat fenntarthatósági erőfeszítéseit vizsgálta. A top100 vállalat közé többek között 49 európai, 29 észak-amerikai és 18 ázsiai vállalat került be. Ez az elismerés a Generali fenntarthatósági fejlődését emeli ki, ami a Generali 2021 stratégia szerves része is. A vállalat 2021-re célul tűzte ki 4,5 milliárd euró zöld és fenntartható beruházás megvalósítását, továbbá 7-9%-os növekedés elérését a zöld és szociális termékek bruttó díjbevételében.

A vállalat fenntarthatósági törekvései közé tartozik továbbá, hogy 2019 szeptemberében 750 millió euró értékben a Generali bocsátotta ki az európai biztosítási ágazat első zöld kötvényét. A közvetlen környezeti hatásokat illetően pedig a Generali Csoport az összesen vásárolt villamos energia 88% -át megújuló energiaforrásokból fedezte 2018-ban.

Karbonsemleges befektetések

A globális hőmérsékletnövekedés a párizsi klímavédelmi egyezményben rögzített 1,5° C-on való mérséklésének érdekében a Generali is csatlakozott azon biztosítótársaságok és nyugdíjalapok szövetségéhez (Net-Zero Asset Owner Alliance), melyek vállalásuk szerint 2050-ig portfóliójukban csak karbonsemleges befektetéseket végeznek.

A Szövetség céljainak elérése érdekében a portfóliókban szereplő vállalatokkal egyeztetések mentén együtt alakítanak az üzleti modelleken és vezetnek be környezetbarát, zéró-kibocsátással járó gyakorlatokat. A Szövetség 2020-ban három fő területre fókuszál: mérések és a nyilvános jelentéstétel előmozdítása; egyeztetés a portfólióban elérhető társaságokkal a zéró-kibocsátási célokról; és egyeztetés zéró-kibocsátást elősegítő céges policy-k kialakításáról.

  • Megosztom