A gamerek is imádni fogják a legújabb 8K-s tévéket

Az LG Electronics (LG) bemutatta a világ első NVIDIA GeForce RTX 30 szériás grafikai processzorait teljes mértékben támogató 8K tévéit. A vállalat harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterséges intelligencia-processzorával felszerelt LG 8K OLED televíziók a lehető legteljesebb játékélményt kínálják több mint 33 millió önálló fénykibocsátásra képes pixelből álló, elképesztő kijelzőiken.

Az LG OLED készülékeit régóta a világ legfejlettebb játékra szánt televíziói között tartják számon önálló fénykibocsátásra képes pixeltechnológiájuk és az olyan legfrissebb HDMI specifikációk támogatása miatt, mint a változó képfrissítési ráta (Variable Refresh Rate, VRR), az ultragyors válaszidő vagy az automatikus alacsony késleltetési mód (automatic low latency mode, ALLM). Mivel az LG OLED televíziói NVIDIA G-SYNC kompatibilisek, az LG felhasználók eddig is a GeForce RTX 20 és GTX 16 szériás grafikai processzorainak támogatásával élvezhették kedvenc játékaikat, amely egyenletes játékélményt garantál a legtöbb hagyományos kijelzőre jellemző villódzás, szakadás vagy akadozás nélkül.

Az LG OLED és Nanocellás 8K televízióiba épített, harmadik generációs α (Alpha) 9 AI processzor új szintre emeli a valós idejű sugárkövetést (ray-tracing), valamint a játékra optimalizált képmegjelenítést és teljesítményt. Mivel az LG 8K OLED televíziói 60 képkocka per másodperc sebességgel képesek megjeleníteni a 8K tartalmakat és megdöbbentő 48 Gbps sebességet kezelnek, a 8K játékok még sosem mutattak ilyen jól az LG OLED televízióin vagy az NVIDIA GeForce RTX 30 szériás grafikai processzorával.

Hogy a felhasználók teljesen elmerülhessenek a játékban, az LG 8K OLED tévéi a Dolby Atmos hangtechnológiáját és az LG mélytanulás-alapú, mesterséges intelligenciát alkalmazó akusztikai megoldását (AI Acoustic Tuning) is megkapták — utóbbi az akusztikai környezet felmérésével maga állítja be a hangképet a lehető legpontosabb hangzásért. A televíziókkal Bluetooth-alapú audiorendszert is kialakíthatnak a felhasználók: egyszerre akár több LG Bluetooth hangszórót is csatlakoztathatnak egy készülékhez. Az így létrejövő virtuális 4.0 csatornás hangzással még teljesebbé válik a játékélmény. A beépített LG ThinQ rendszer révén a felhasználók hangvezérléssel is irányíthatják a tévéket még akkor is, amikor a távirányítót éppen nem tudják használni.

  • Megosztom