A gamerek felé nyithat a Netflix

Videójáték üzletág létrehozásán dolgozhat a Netflix, a The Information értesülései szerint a streaming szolgáltató megkezdte a toborzási folyamatot az új részleghez. A cég eddig is több, videójátékokon alapuló sorozatot mutatott be, és a tervekben is szerepelnek hasonló tartalmak.

A The Information értesülései szerint a Netflix már megkeresett néhány vezető szakembert a videójáték iparból, arra készülve, hogy a filmek és sorozatok mellett egy új területen is terjeszkedjen. A streaming szolgáltató szóvivője a hírre reagálva kiadott egy közleményt, melyben úgy fogalmazott, hogy a cégnél „izgatottan várják, hogy többet tegyenek az interaktív szórakoztatásért”.

A társaságnak már van kapcsolata a játékiparral, az egyik legnépszerűbb produkciójukat, a Stranger Things licencét például két játékra is eladták, emellett több videójátékból készítettek már sorozatot. A 2019-es Vaják volt az egyik, illetve a Castlevania, aminek utolsó, negyedik évada nemrég került fel a streaming felületre.

A hírek szerint két további animációs sorozat is készül, amelyek videójátékokon alapunak, a Resident Evil és a Tomb Raider is még várhatóan idén érkezik majd. A streaming szolgáltató egyébként már jó ideje a videójátékok riválisaként tekint magára, még a COVID-járvány előtt egy konferencián Reed Hastings társ-vezérigazgató mondta azt, hogy „mi inkább versenyzünk a Fortnite-al, mint az HBO-val”.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen formában szállna be a videójáték iparba a Netflix, egyes beszámolók szerint az Appe Arcade-hez hasonló, előfizetésen alapuló szolgáltatást indíthatnak, ami illeszkedne a cég jelenlegi üzleti modelljébe.

  • Megosztom