A digitális átalakulásról tart konferenciát a Microsoft

A hazai gazdaság legtöbb szereplője a felhőtechnológia és az erre épülő digitális megoldások segítségével képes volt alkalmazkodni 2020 megváltozott körülményeihez. De vajon hogyan változtatta ez meg a működési modelljeiket, jövőbeli terveiket és küldetésüket? Mi a következő feladat és kihívás a technológiaváltás terén? Mesterséges intelligencia, gépitanulás, kevert valóság, gyártóipari adatmodellek törik maguknak az utat a hazai gazdaságban. A Microsoft Envision Forum 2021 résztvevői, vállalatvezetők és iparági szakértők, osztják meg a tapasztalataikat az új technológiák alkalmazásáról és azok jövőbeli szerepéről a szervezetek életében.

2021 március 24-én és 25-én, kilencedik alkalommal rendezi meg a Microsoft Magyarország az iparági szakértők és vállalatvezetők egyik legnépszerűbb konferenciáját, a Microsoft Envision Forumot. A konferencia a népszerűségét annak köszönheti, hogy az itt előadó vállalatvezetők és szakértők gyakorlati példákon keresztül mutatják be, hogyan zajlik le egy technológiaváltás, milyen új értéket hoz ez egy szervezet életébe, hogyan befolyásolja a technológia a cégek hosszútávú jövőjét, kilátásait a mai, szokatlanul turbulens piaci környezetben. Olyan háttérinformációk hangzanak el a több szekcióban zajló konferencián, amelyek másoknak is segíthetnek a legcélravezetőbb taktika és stratégia megválasztásában.

Az idei konferencia számot vet a tavaly a teljes magyar gazdaságon végig söprő, rekordgyors digitális átalakulás tanulságaival és felvázolja a jövő tendenciáit. A négy szekciókban zajló konferencia előadói, a kerekasztalbeszélgetések résztvevői többek között a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a kevert valóság, a felhőalapú ipari szoftverek, gyártóipari adatmodellek, adatvezérelt döntéshozatal témaköreit járják körül.

Az ügyfelek még jobb kiszolgálására, az új, adat-vezérelt döntéshozatali mechanizmusokra koncentrál a plenáris fórum, ahol többek között Csányi Péter, az OTP Bank informatikai vezérigazgató-helyettes, Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, Kapitány István, a Shell alelnöke, Dr. Litkai Gergely, a Dumaszínház társulatának tagja és Christopher Mattheisen, a Microsoft ügyvezetője osztják meg gondolataikat.

Miben és hogyan tudja segíteni a digitalizáció az egészségügyi ellátást? Elsősorban ezt a kérdést boncolgatják az egészségügyi szekció résztvevői, többek között az orvosi jövőkutató, Dr. Meskó Bertalan, a The Medical Futurist Institute igazgatója, Dr. Kóka János, a Doktor 24 csoport elnöke, Dr. Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetője, és a mesterséges intelligenciának a COVID elleni harcban betöltött szerepéről előadó Lisziewicz Julianna immunológus.

A gyártás szekcióban is szóba kerül, hogyan alkalmazható az AI a gyógyításban, de a téma elsősorban az lesz, miként teremt értéket a technológia a gyártásban, mire jó a töménytelen adat a felhőben. Ez utóbbiról fog beszélni Majtényi Márta a Tungsram informatikai vezetője és Szabó Gáborral, a Microsoft gyártóipari megoldásokért felelős igazgatója. A Continental ügyvezetője, Dr. Keszte Róbert pedig arról, hogy illeszthetők be az új technológiák a gyártó cégek működésébe. Németh Gábor a világ legnagyobb elektronikai gyártója, a Foxconn divízióvezetője izgalmas, és nagyon aktuális témát választott: a kevert valóság, a HoloLens gyártásban való alkalmazhatóságát.

A bankszektor talán minden más iparágnál gyorsabban reagált a karanténhelyzetre: a digitális átalakulás a teljes banki ökoszisztémában felgyorsult. A fejlődés azonban korántsem állt meg. Ebben a szekcióban, például Fáykiss Péter, az MNB Digitalizációs Igazgatóságának vezetője, és Brett King, a világszerte ismert bestseller író, médiaszemélyiség és jövőkutató azokról az új technológiákról fognak előadni, amelyek ma a pénzügyi szolgáltatások és piac teljes átalakulásához vezetnek.

  • Megosztom